Cine era șoferul care a omorât o fetiță de 9 ani din cauza unui live pe Facebook

FOTO: Opinia TImișoarei
FOTO: Opinia TImișoarei

Șoferul care a murit după ce a pierdut controlul volanului în timp ce făcea un live pe Facebook avea 31 de ani.

„Experiența este cel mai dur profesor, pentru că întâi îți da testul şi apoi îți spune care e lecția”, scrisese pe Facebook şoferul care a provocat o tragedie pe şoseaua Timisoara- Moraviţa.

Pentru că mergea cu o viteză de peste 130 de kilometri pe oră și era atent mai mult la telefonul mobil în timp ce transmitea live pe Facebook a izbit un tractor care mergea în fața lui, iar în urma impactului a ajuns pe contrasens unde a lovit un alt autoturism care circula regulamentar. În urma accidentului o fetiță de 9 ani a murit pe loc, iar alte patru persoane au ajuns la spital.

Șoferul era din Oravița, județul Caraș-Severin, și a stat mulți ani în străinătate. Era căsătorit și avea un copil.

„Eram în spate în cabină şi un Audi a intrat în depăşire, a avut viteză mare, tatăl meu a tras de volan dreapta maxim, l-a luat din plin în disc. Apoi a intrat pe contrasens şi a lovit masina care venea din faţă”, a povestit unul dintre pasagerii din tractor, pentru Opinia Timișoarei.

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări în timp ce conduc riscă doar o amendă de câteva sute de lei.

La sfârșitul lunii mai, nouă români și-au pierdut viața pe o șosea din Ungaria, pentru că șoferul era mai atent să transmită live pe Facebook decât la drum.

Clipele de dinaintea morții celor nouă oameni au fost transmise în direct pe Facebook chiar de şoferul microbuzului.

Pasagerii veneau acasă din Slovenia, unde munceau pe plantaţii de hamei. Voiau să strângă bani pentru a le asigura copiilor o viaţă mai bună. Toţi erau dintr-o comună din Mureș.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.