Cine e Yoshihide Suga, noul premier al Japoniei: Are 71 de ani și face o sută de abdomene în fiecare zi

Yoshihide Suga, noul premier al Japoniei. Foto: Wikimedia Commons

După retragerea lui Shinzo Abe din motive de sănătate, noul premier al Japoniei va fi Yoshihide Suga, proaspăt ales de liberali-democrații aflați la putere.

Reprezentanții Partidului Liberal Democrat i-au acordat, în cadrul unui congres extraordinar, l-au ales cu majoritate covârșitoare pe Suga pentru rolul de premier (377 din 534 de voturi valide).

Suga a fost unul dintre cei mai loiali oameni ai fostului premier, fiind șeful de cabinet și principalul purtător de cuvânt al Guvernului în timpul lui Shinzo Abe, scrie The Guardian.

Yoshihide Suga are 71 de ani. Este fiul unui fermier de căpșuni și al unei profesoare. A promis că va forma un cabinet ”care lucrează pentru oameni” și că ”se va dedica cu totul Japoniei și poporului japonez”.

În același timp, Suga nu se ferește să își accepte slăbiciunile public, recunoscând recent că nu are experiență diplomatică. Printre obiectivele imediate ale acestuia se numără păstrarea tendinței descrescătoare în ceea ce privește noile cazuri de coronavirus și organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, în 2021, amânate deja cu un an.

Suga a intrat în politică în 1987, după ce timp de mai mulți ani a avut mai multe slujbe part-time în Tokyo, lucrând la o fabrică de carton și într-o piață de pește pentru a-și plăti studiile.

A candidat pentru un loc în Adunarea Generală a orașului Yokohama, unde a devenit cunoscut drept ”primarul din umbră”.

”Faptul că un om simplu ca mine își poate propune să devină premier arată că democrația japoneză funcționează”, spunea Suga când și-a anunțat intenția de a-i urma lui Shinzo Abe.

Fan declarat al clătitelor, viitorul premier al Japoniei este într-o excelentă formă fizică, facând câte o sută de ”abdomene” în fiecare zi.