Cine e turnătorul la Securitate din Ministerul Sănătății de care Florin Cîțu n-a vrut să scape

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a dezvăluit că un înalt funcționar public, care se ocupa, în primul său mandat, doar cu informarea PSD despre ce se întâmplă în minister, nu a fost mutat de Florin Cîțu, deși premierului i-a fost cerut insistent acest lucru.

Invitat la Digi24, revocatul Voiculescu a prezentat un document conform căruia îi ceruse de șapte ori premierului să îl scape de Dănuț Cristian Popa, însă Florin Cîțu n-a dorit să îl detașeze pe funcționar.

Potrivit Investigatoria.ro, Dănuț Cristian Popa este un fost colaborator al Securității, fiind recrutat de organul represiv din perioada comunistă în 1982, pentru a supraveghea un cetățean străin, coleg de facultate.

Potrivit sursei citate, acesta a câștigat, în anul 2020, 138.142 de lei de la Ministerul Sănătății, în calitatea sa de secretar general adjunct al instituției, dar și 82.788 lei de la Unifarm.

Vlad Voiculescu a încercat în repetate rânduri, prin adrese trimise la Palatul Victoria, să îl mute din funcție pe Popa, însă Florin Cîțu a ignorat toate solicitările.

Fostul ministru al Sănătății spunea, la finalul primului său mandat, că singura ocupație a înaltului funcționar era să îl informeze pe Liviu Dragnea, atunci șeful PSD, despre activitatea Ministerului.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.