Cine e soțul Vioricăi Dăncilă și cu ce se ocupă

Cristinel Dăncilă (dreapta), alături de soția sa, Viorica, Gabriela Firea și Florin Pandele. FOTO: Antena3.ro
Cristinel Dăncilă (dreapta), alături de soția sa, Viorica, Gabriela Firea și Florin Pandele (stânga). FOTO: Antena3.ro

Primele imagini oficiale ale premierului Viorica Dăncilă împreună cu soțul său, Cristinel Dăncilă, au fost făcute publice după întâlnirea cu Papa Francisc, care a avut loc la Vatican în luna mai.

Potrivit B1 TV, Cristinel Dăncilă manageriază operațiunile de extracție a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeș, Dolj, Olt, Gorj și Teleorman. În 2016 ar fi avut o remunerație de aproape 427.000 de lei.

Cristinel Dăncilă are legături vechi în domeniul politicii. Potrivit Libertatea.ro, în 2007, Liviu Dragnea a anunțat numirea lui Cristinel Dăncilă în funcția de consilier în Consiliul Județean Teleorman. În anul electoral 2008, Cristinel Dăncilă nu s-a mai înscris pe listele Consiliului Județean Teleorman și astfel i-a făcut loc soției sale. În 2009, soțul Vioricăi Dăncilă s-a întors la Videle.

Tot Libertatea scrie că fiul premierului Viorica Dăncilă s-a angajat la stat. Victor Florin Dăncilă este consilier la Curtea de Conturi, potrivit declarației de avere publicată pe site-ul instituției.

Când a fost propusă Viorica Dăncilă premier de PSD, Adevarul.ro scria că fiul acesteia îi transmitea lui Klaus Iohannis pe Facebook: „Nu ești Președintele Meu”.

„Te-ai opus cind Ponta a vrut sa interzica exportul de lemn pt a opri distrugerea Padurilor, Te-ai opus desfiintarii a 102 Taxe si Cresterii Pensiilor , Burselor, Salariilor medicilor şi Salariului Minim. Te-ai opus primei numiri de Premier facuta de Alesii Poporului Roman fara a prezenta motivarea. Spui ca bugetul e supraevaluat dar ceri mai multi Bani pt Securisti! Iata doar citeva motive pt care nu esti Presedintele Meu!”, scria (n.r. textul este exact cum a fost postat) Victor Dăncilă pe Facebook, potrivit Adevărul. Ulterior și-a șters postarea.

Nora Vioricăi Dăncilă, Elena, lucrează la Primăria Sectorului 5 din Capitală, unde este consilier juridic.