Cine e cel mai bine plătit om din Parlamentul României

Silvia Mihalcea nu a fost aleasă prin vot, însă are cel mai mare salariu din Camera Deputaților. Foto: cdep.ro
Silvia Mihalcea nu a fost aleasă prin vot, însă are cel mai mare salariu din Camera Deputaților. Foto: cdep.ro

O surpriză: Nu este Liviu Dragnea. Cu toate că este președintele Camerei Deputaților, liderul PSD are un salariu mai mic decât unul dintre subordonații săi.

Cel mai bine plătit este secretarul general al Camerei Deputaților, care nu are niciun rol în luarea deciziilor politice, însă este responsabil cu felul în care banii Camerei sunt cheltuiți.

Secretar general al Camerei Deputaților este Silvia-Claudia Mihalcea. Are doar 38 de ani și ocupă funcția actuală din ianuarie. Ea câștigă, în fiecare lună, un salariu brut de 17.900 de lei, în timp ce președintele Camerei, Liviu Dragnea, este remunerat lunar cu un salariu brut de 16.675 de lei.

Silvia-Claudia Mihalcea a fost manager general al Oficiului Național al Registrului Comerțului, în perioada august 2012 – martie 2016.

Camera Deputaților a făcut publică lista cu salariile aleșilor la începutul lunii octombrie, dar și remunerațiile lunare ale persoanelor care ocupă poziții de conducere în serviciile Camerei și în birourile parlamentare.

Vice-președinții Camerei primesc un salariu brut lunar de 15.515 lei. Un deputat are trecut pe ștatul de plată suma brută de 14.500 de lei, în timp ce președntele unei comisii permanente primește 14.065 de lei, cu 435 de lei mai mult decât vice-președinții, în timp ce secretarii comisiilor sunt recompensați lunar cu un salariu brut de 13.340 de lei.

Salariul maxim al unui expert parlamentar este de 7.289 de lei, în timp ce un consilier parlamentar câștigă lunar 8.859 de lei.

Aceste sume sunt foarte mari, având în vedere că salariu mediu brut din România este de doar 3.329 de lei.

Puteți citi mai multe despre salariile aleșilor români în articolul de mai jos.

Ce salariu are un șofer la Camera Deputaților

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.