Cine e Anton Pisaroglu, noul consilier al premierului Viorica Dăncilă

Foto: H5 World Strategies

După ce a eliminat din anturaj multe figuri impuse de Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă își completează echipa cu nume noi, necunoscute publicului larg. Printre ei este și Anton Pisaroglu, numit recent în funcția de consilier onorific al prim-ministrului pentru relaţii internaţionale.

Pisaroglu, un fost rugbist de performanță, nu va fi remunerat pentru sfaturile pe care i le va da Vioricăi Dăncilă.

El a lucrat ca șef de securitate și consilier la firmele lui Frank Timiș și Dragoș Dobrescu, potrivit Profit.ro, devenid apoi partener al lui Alan Blaine Stone, fondator și fost CEO al firmei americane de apărare Circinus Defense LLC, dar și al lui Marshall Comins, un consultant politic cu proiecte în Rusia.

Anton Pisaroglu și Marshall Comins au înființat anul trecut H5 World Strategies SRL, firmă de comunicare și consultanță, care se laudă cu multe campanii de succes în România, Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Polonia, Japonia, Rusia, Ucraina, Georgia, Kazahstan, Nigeria, Burkina Faso, Zimbabwe, Camerun, Cambodgia, Franța, Monaco și Azerbaidjan. H5 Strategies oferă și softuri de campanie politicienilor, inclusiv aplicații prin care pot interacționa cu electoratul, mai scrie Profit.ro.

Anton Pisaroglu s-a născut în 1984 la Tecuci, a absolvit în 2006 Academia de Educație Fizică și Sport din București și a practicat timp de 11 ani rugby-ul de performanță, jucând la Steaua, cu care a câștigat campionatul și Cupa României.

A lucrat, pentru diverse firme de securitate, în țări precum Germania, Burkina Faso sau Cambodgia, urmând și cursuri de specializare în științe politice la Universitatea Yale din SUA, dar și pe subiectul ”securitatea informației”, la Universitatea din Londra.