Cine conducea ambarcațiunea care a lovit un caiac în care se antrenau patru sportivi adolescenți

Cei patru sportivi adolescenți care au fost loviți de o ambarcațiune în timp ce se antrenau cu un caiac, la Orșova, au fost salvați de un polițist de frontieră care era în timpul liber și se afla pe barca din care s-a filmat întregul incident.

„Salvatorul canoiştilor este poliţist de frontieră. Sebastian este colegul nostru si de peste 24 e ani este poliţist de frontieră în cadrul ITPF Timişoara – Sectorul Poliţiei de Frontieră Orşova.

Ieri, o ambarcaţie cu motor a spulberat un caiac pe Dunăre, în care erau patru sportivi minori, iar salvatorul acestora este Sebastian, care se afla la nici 30 de metri de aceştia, fiind în timpul liber la o plimbare cu barca personală”, au arătat, miercuri seară, într-o postare pe Facebook, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Cei de la Europol spun că polițistul a sărit imediat în apă și l-a prins de braț pe unul dintre copii, care fusese lovit în timpul accidentului și l-a urcat în barcă.

„Rând pe rând a procedat la fel cu toţi cei patru sportivi, a recuperat caiacul rupt în două şi a plecat în grabă către mal unde minorii au fost preluaţi de către antrenorii acestora şi unde li s-a acordat asistenţă medicală de specialitate.

Îl felicităm pe Sebastian pentru spiritul său de salvator şi pentru modul profesionist în care a acţionat şi nu putem decât să ne mândrim cu asemenea colegi!”, au transmis sindicaliştii.

Cel care conducea ambarcațiunea care a trecut peste caiac este un fost polițist de frontieră care s-a pensionat de 3 ani. Acesta a declarat că a fost neatent și nu i-a observat pe tineri.