Cine ar putea fi candidatul USR la funcția de președinte al României

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor

Deputatul USR Emanuel Ungureanu spune că fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, care a primit cele mai multe voturi pentru a deveni vicepreședinte al partidului, ar putea fi candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale din 2024.

„Cătălin Drulă ar putea fi în 2024 propunerea USR PLUS pentru candidatura la preşedinţia României! De urmărit ascensiunea acestui om hotărât şi competent”, a scris, duminică pe Facebook, deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu.

De asemenea, acesta a mai punctat faptul că echipa lui Dan Barna „va avea votul decisiv în Biroul Național pentru marile decizii pe care le va lua USR PLUS în următorii ani”.

USR PLUS a anunţat, duminică, rezultatele alegerilor interne pentru componenţa Birou Naţional. Forul de conducere va avea 24 de membri.

Lista ”USR PLUS la guvernare 2024”, propusă de Dan Barna, a obţinut 13.643 de voturi (57,32%), ceea ce înseamnă că va avea 14 mandate.

Lista ”Uniţi, Reuşim!”, propusă de dacian Cioloş, a obţinut 8.001 voturi (33,61%) şi va avea 8 mandate.

Biroul Naţional va avea 24 de membri, dintre care primii şapte, în ordinea numărului de voturi, sunt vicepreşedinţi. Au obţinut cele mai multe voturi Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Dan Barna, Anca Dragu, Ionuţ Moşteanu, Allen Coliban şi Claudiu Năsui.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.