Cine ar putea fi candidatul la prezidențiale din partea USL-PLUS. Propunerea lui Cioloș

Dacian Cioloș. Foto: Facebook
Dacian Cioloș. Foto: Facebook

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a declarat pentru G4Media.ro că îți dorește ca alianța USR-PLUS să desemneze, în tandem, candidatul la alegerile prezidențiale și pentru funcția de prim-ministru.

Pentru alegerea unui candidat la prezidențiale, în interiorul USR și-au depus mai mulți candidatura, însă cele mai mari șanse le are Dan Barna. O decizie va fi luată pe 13 iulie. USR se așteaptă ca PLUS să-l susțină pe Dan Barna și apoi va veni cu o propunere pentru desemnarea ca premier a lui Dacian Cioloș, în eventualitate în care cele două partide vor câștiga împreună alegerile parlamentare de anul viitor.

„Colegii de la USR deja se gândesc să aibă un candidat pentru prezidențiale, ne gândim și noi. Ne gândim nu doar la candidatul pentru prezidențiale, dar și la un candidat pentru postul de premier, în perspectiva în care obiectivul nostru este să formăm o majoritate parlamentară care să poată să guverneze România.

Așa încât alianța (USR PLUS – n.red.) va avea un tandem: candidat la prezidențiale și candidat de prim-ministru. Sâmbăta viitoare vom avea Consiliul național al PLUS, care va discuta și procesul de selecție a candidatului PLUS pentru prezidențiale și premier, și apoi cu USR vom stabili acest tandem”, a declarat Cioloș pentru G4Media.ro.

Dacian Cioloș a fost ales președintele grupului Renew Europe din Parlamentul European. Această alianță este succesoarea ALDE, reunește 108 europarlamentari (din cei 751), printre care majoritatea liberalilor și centriștilor din cele 27 de state membre.

„Președinția grupului Renew Europe e doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru.

Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara.

Acum trecem la pasul următor și începem construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită”, a declarat Dacian Cioloș.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.