Cine ar fi fost călugărul mumificat descoperit în Mongolia

Un călugăr mumificat în urmă cu 200 de ani, descoperit în districtul Ulan Bator, din Mongolia, a ajuns subiect de știre care a făcut înconjurul lumii și a atras atenția cercetătorilor. Între timp ar fi apărut și informații despre identitatea călugărului.

Ziarul local Mongolia Morning relatează faptul că una dintre teoriile cercetătorilor ar fi faptul că mumia este a lui Tsorzh Sanzhzhav, care a trăit în urmă cu 200 de ani.

Acesta ar fi fost ucenicul unuia dintre cei mai mari maeștri budiști și ar fi fost înmormântat alături de stăpânul său, potrivit Știrile TVR.

„Am fost sigur că trupul mumificat este al lui Sanzhzhav. La scurt timp după publicarea anunțului, pe 27 ianuarie, oficialii centrului au fost trimişi la Arkhangai să investigheze dacă respectiva mumie este cea furată. Am sperat să fi greșit cu privire la ideea ca mumia este a lui Sanzhzhav, iar comisia a demonstrat asta”, a declarat Ganhugiyn Purevbat, fondator al Budist Art Institute din Mongolia.

Cercetătorii spun că trupul călugărului a fost mumificat în poziția lotus, cu mâna deschisă stângă deschisă, care simbolizează recitarea Sutra. Acest gest ar reprezenta în tradiția străveche budistă faptul că guru nu este mort.

Mumia ar fi fost furată de un bărbat în vârstă de 45 de ani, care avea de gând să o vândă pentru aproximtiv 100.000 de dolari. În prezent, trupul mumificat este expertizat la un centru criminalistic, va fi curățat și apoi repus în situl în care a fost descoperit, în munții Arkhangai.

output_UjjRiO