Cine ar fi condus trupele ruse din Bucha

FOTO: https://t.me/informnapalm
FOTO: https://t.me/informnapalm

Jurnaliștii ucraineni și activiștii de la InformNapalm au aflat, pe surse, că în orașul Bucha, micul oraș de lângă Kiev în care au fost descoperiți civili executați pe străzi, a fost implicată brigada 64 de artilerie motorizată, comandată de locotenent-colonelul Omurbekov Asanbekovici, potrivit Gazeta.ua. Datele ofițerului au fost făcute publice. Numele, adresa și numărul de telefon au fost distribuite pe mai multe grupuri de Telegram.

Agenţii de securitate ucraineni au documentat şi înregistrat, doar în regiunea Kievului, peste 1.200 de acte considerate crime de război atribuite trupelor ruse, a declarat marţi ministrul ucrainean de interne, Denis Monastîrski.

„Numai în regiunea Kievului, am înregistrat peste 1.200 de cazuri de crime de război. Este vorba despre jafuri şi crime comise de orci (aşa cum îi numesc ucraineni pe soldaţii ruşi) pe pământul nostru”, a denunţat ministrul într-o declaraţie făcută posturilor de televiziune locale, citate de Ukrinform.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.