Cine a fost Charles Manson

FOTO: California Department of Corrections and Rehabilitation/Wikimedia Commons
FOTO: California Department of Corrections and Rehabilitation/Wikimedia Commons

Liderul cultului „Manson Family”, Charles Manson, care a șocat Statele Unite și lumea întreagă, în anii `60, printr-un plan diabolic pe care îl pusese la cale, a murit luni dimineață, la vârsta de 83 de ani.

Manson a fost condamnat la închisoare pe viață și era de mai bine de 45 de ani în închisoare, într-un penitenciar din California.

În anii `60, Manson, un fost deținut carismatic, a înființat un cult religios alcătuit din evadați și eretici. În vara anului 1969, acesta le-a cerut mai multor tinere admiratoare ale sale să ucidă șapte persoane.

Procurorii americani au spus atunci că planul lui Charles Manson era acela de a declanșa un război rasial în Statele Unite.

În dimineața zilei de 9 august 1969, actrița Sharon Tate, soția regizorului Roman Polanski, însărcinată în opt luni, a fost înjunghiată mortal, cu 16 lovituri de cuțit, de mai mulți membri ai cultului. În aceeași zi, alte patru persoane au fost ucise în reședința actriței.

În următoare noapte a fost ucis un cuplu, patronii unui lanț de băcănii. Chiar și după arestarea liderului lor și ucigașii care au urmat, grupul a continuat să fie dat la știri pentru furt și atacuri comise, până în anii 1970.

După ce a fost prins, Charles Manson a fost condamnat la moarte, însă nu a mai fost executat, pentru că nu era constituțională pedeapsa capitală în acest stat.

Revista New Musical Express spune că înainte să comită șocantele crime, Manson a încercat să devină cântăreț și chiar a susținut câteva concerte în Las Vegas.

FOTO: California Department of Corrections and Rehabilitation/Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.