Cine a câștigat marele premiu la Loto 6/49

Câștigătorul marelui premiu la Loto FOTO: vremeanouă.ro
Câștigătorul marelui premiu la Loto FOTO: vremeanouă.ro

Premiul la categoria I în valoare de 11.906.912,95 lei (peste 2,6 milioane euro) a fost câştigat joi, cu un bilet jucat la o agenţie din Bârlad preţul biletului fiind de 148,90 lei.

Potrivit Vremea Nouă, cel care a câștigat este Daniel Andrei, un om de afaceri din Bârlad, care spune că joacă frecvent la loto.

În 2012, a candidat la Primăria Bârlad din partea PPDD și a obținut puțin peste 20%. El a mai fost și consilier județean din partea PSD.

De altfel, el a mai câștigat marele premiu la loto, în 1998, însă atunci câștigurile au fost mai mici, undeva în jur de 10-20.000 de dolari. În plus, cu doar câteva săptămâni înainte să câștige 2,6 milioane de euro, el a mai câștigat la loto 1.600 de lei.

„Am jucat o schemă de 8 numere la întreg, pentru care am plătit, așa cum se știe 148,98 lei. Am urmărit extragerea de joi și am văzut numerele care au ieșit. Mi-am dat seama că biletul câștigător este al meu. M-am bucurat, evident, pentru că am planuri mari. Eu joc frecvent la Loto, chiar săptămâna trecută am câștigat cu patru numere 1600 de lei”, a mai spus Daniel Andrei, potrivit site-ului vremeanouă.ro.

Vineri, el a mers la loteria unde a jucat biletul cu opt variante și i-a confirmat vânzătoarei, ea însă bănuindu-l că el este câștigătorul, pentru că era singurul care a jucat opt variante la extragerea de joi.

După plata impozitelor, acesta va rămâne în buzunar cu 1.950.000 de euro, adică aproape 9 milioane de lei.

Daniel Andrei a spus că intenționează să facă un bloc de locuințe și să le vândă fără niciun adoas comercial, doar la prețul de construcție.

„Vreau să fac un bloc de locuințe pe care să le vând fără să am niciun câștig, pentru ca să arăt că se poate face ceva și fără câștiguri, doar pentru oameni. Dar mai întâi trebuie să facem socotelile să vedem dacă iese un preț bun. Vom vedea”, a spus Daniel Andrei, pentru vremeanouă.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.