Cine a aprobat intervenția în forță a jandarmilor în Piața Victoriei

Reprezentanții Jandarmeriei au organizat astăzi o conferință de presă în care au spus că au intervenit în forță justificat. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a spus că, potrivit regulilor, au primit aprobare de la prefectul Capitalei pentru a interveni în forță.

Prefectul Capitalei este Speranța Cliseru, numită în această funcție pe 6 iulie, temporar, prin detașare, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern. Potrivit Hotnews.ro, Speranța Cliseru a fost consilier personal al primarului Gabriela Firea.

Potrivit CV-ului său, Speranţa Cliseru a fost prefect al judeţului Ilfov în perioada 2013-2014 şi a lucrat în primăria Voluntari, unde primar este soţul Gabriele Firea, Florentin Pandele, pe funcţii de conducere: administrator public, respectiv director executiv. De asemenea, a fost consilier parlamentar în cabinetul Gabriele Firea când aceasta era senator, în perioada 2012-2013.

„Fiţi atenţi la schema asta! Speranţa Cilseru, omul de casă al familie Pandele-Firea, fostă şefă de cabinet a lui Firea, renunţă la poziţii bănoase prin CA-urile firmelor lui Firea şi dă concurs pe un post de funcţionar din primărie. Şi îl câştigă (wink, wink). Moment în care începe presa să mă întrebe pe mine, DE CE?

De ce ar renunţa Cliseru la aşa ceva pentru o amărâtă funcţie de funcţionar? Şi răspunsul vine azi: că trebuia să fie funcţionar public ca să o poată pune prefect la Bucureşti! Şi asa Bucureştiul devine o afacere de casă a lui Pandele. Hai, cereţi-mi să sesizez prefectul… Bravo mă, Pandele, nu ne-am dat seama”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook, după ce Speranța Cilseru  fost numită în funcția de prefect.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version