Cinci ustensile care te ajută să câștigi lupta cu zăpada și înghețul

Meteorologii anunță că primele două luni ale lui 2017 vor fi caracterizate de o vreme rece, precum și de intervale de timp cu ninsori abundente. De altfel, în ultimii ani am cam fost luați prin surprindere de zăpadă. Într-un timp foarte scurt s-a instalat în cantități uriașe.

În acest articol vă prezentăm câteva ustensile pe care oricine ar trebui să le aibă în gospodărie în timpul iernii, pentru a nu fi luat prin surprindere de zăpadă.

Freze de zăpadă. E cea mai ușoară metodă de a scăpa de zăpada nedorită, fie că vorbim de cea de pe trotuarele din curte, din fața scării sau din parcarea blocului. Sunt eficiente și ușor de utilizat. Puteți alege o freză de zăpadă în funcție de prețuri, capacitate cilindrică, putere, lățime de lucru, sistem de pornire sau sistem de antrenare.

Drujbe. Este absolut necesară pentru perioada de iarnă, mai ales dacă locuința ta se încălzește pe lemne, fie că vorbim de o centrală, o sobă sau un șemineu.

În altă ordine de idei, să ținem cont și de faptul că s-au întâmplat multe accidente din cauza crengilor copacilor încărcați cu zăpadă.

Meteorlogii anunță variații de temperatură, ceea ce ar putea duce la o topire a zăpezii și la înghețarea acesteia pe copaci. În cazul în care aveți un copac mai bătrân, care ar putea avea crengi firave, o drujbă v-ar putea fi de mare ajutor pentru a îndepărta riscurile de accidente.

Soluții pentru dezgheț. E important să aveți în casă și diverse substanțe care să vă ajute în cazul în care îngheață peste noapte. Și aici nu vorbim doar de popularele soluții pentru parbrize. Se poate întâmpla să înghețe și încuietorile casei, care sunt destul de expuse condensului. Pentru astfel de situații, există spray-uri speciale. De asemenea, aceste vă pot ajuta și în cazul în care geamurile sunt înghețate și nu le puteți deschide.

Toporișcă. Vă poate ajuta, printre altele, la spart lemnele sau să dați jos țurțurii de zăpadă sau să îndepărtați suprafețe importante de gheață.

Perie pentru dezăpezit cu racletă. Pare o ustensilă banală, însă este de foarte mare ajutor. Fiți atenți la detaliile produsului. Sunt perii speciale pentru gheață și zăpadă, care nu zgârâie vopseaua și orice altă suprafață.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.