Cinci trucuri utile pentru un design interior elegant

Cinci trucuri utile pentru un design interior elegant. Foto: Pixabay

Fie că vreți să faceți mici modificări ale locuinței dumneavoastră sau doriți schimbări importante, în acest articol găsiți câteva dintre cele mai inspirate trucuri pentru un design interior plăcut și confortabil.

Chiar și cele mai mici schimbări pot avea un impact important în casa dumneavoastră. Poate fi un detaliu simplu, precum adăugarea unei oglinzi sau a unui tablou, o lampă sau chiar o plantă.

Mai jos găsiți câteva idei inteligente pentru un design interior proaspăt care cu siguranță vă vor inspira.

Cinci trucuri utile pentru un design interior elegant

1. Văruiți camerele mici în culori deschise și blânde

Sufrageria este un exemplu perfect al acestei tehnici. Cu toate că este puțin mai mare decât celelalte camere, sufrageria poate părea aglomerată, însă ferestrele mari, pereții vopsiți în culori deschise și folosirea oglinzilor vă vor scoate din încurcătură.

Camera va părea mai mare decât este de fapt dacă utilizați culori deschise pentru pereți. Lumina este și ea foarte importantă, astfel că nu uitați să alegeți și o gamă de becuri led potrivită pentru această cameră.

2. Amestecați tipare și texturi

Mobilierul pentru hol este un element foarte important de design interior, însă nu trebuie să folosiți neapărat un stil unitar. Alegeți mobilierul, chiar și banalele cuiere pentru hol, care vă reprezintă cel mai mult. Un birou vechi și o canapea modernă merg foarte bine împreună, atât timp cât spun o poveste și se completează cromatic.

Alegeți covoare și alte accesorii care să fie complementare cu elementele principale de mobilier din casa dumneavoastră.

Cinci trucuri utile pentru un design interior elegant

3. Folosiți-vă de ce aveți la dispoziție

Chiar dacă nu credeți, aveți probabil toate elementele necesare unor schimbări de stil la dispoziția dumneavoastră. Sunt numeroase lucruri ascunse undeva, în cutii de carton. Puteți folosi orice, tăvi, coșuri sau accesorii din metal.

Aceste lucruri aparent inutile pot scoate în evidență o măsuță de cafea sau pot da viață unui colț liber al unei camere. Farfuriile vechi pot fi agățate pe pereți, de exemplu.

4. Cum schimbăm fața bucătăriei

Bucătăria este menită să fie călduroasă și primitoare. Petrecem mult timp aici pregătind masa, sau alături de oaspeți. Așezați un suport suspendat pentru cratițe pentru a da un aer interesant încăperii. Mai mult, puteți să folosiți într-o manieră cât mai creativă spațiile de depozitare, care sunt mereu supra-aglomerate în cazul bucătăriilor.

5. Alegeți verdele

Plantele și spațiul de locuit merg foarte bine împreună. Alegeți cel puțin câte o plantă pentru fiecare cameră. Plantele sunt accesoriile perfecte pentru o casă modernă. Nu doar că ajută la curățarea aerului, dar reglează și umiditatea din cameră.

Plantele absorb agenții poluanți și înlătură impuritățile din aer.