Cum să crești valoarea locuinței tale în cinci pași ușori

becuri calorifere verticale portprosop
Cum să crești valoarea casei tale în cinci pași ușori. Foto: Pixabay

Cu toate că pare din start un proces costisitor, creșterea valorii locuinței poate fi dusă la capăt mai ușor decât credeți și fără investiții majore. În acest articol găsiți câteva recomandări utile și profitabile:

Dacă dețineți un bun imobil, o locuință, aveți obligația să vă îngrijiți și de valoarea acesteia. Renovările, dacă se impun, trebuie făcute temeinic și cu considerație. Mai jos, găsiți cinci sfaturi pentru cei care vor să crească valoarea casei lor:

1. Chemați un specialist

Dacă vreți să creșteți valoarea casei dumneavoastră, trebuie să o îmbunătățiți. Pentru a merge mai departe, trebuie mai întâi să vă informați despre ce trebuie să îmbunătățiți. Căutați un renovator sau un designer de interior care, pentru un preț destul de modest, vă va face o analiză a spațiului și vă va oferi indicații prețioase.

Un specialist vă va indica cele mai bune modificări pe care le puteți face, dar vă va oferi și un sfat avizat despre tonurile de culoare, despre așezarea mobilierului. Vă poate sfătui cum să schimbați lumina din cameră, caz în care veți avea nevoie de becuri, sau cum să economisiți spațiu într-o baie mică prin folosirea de calorifere tip portprosop.

2. Văruiți și vopsiți

Una dintre cele mai simple și economice metode de a vă îmbunătăți valoarea de piață a locuinței dumneavoastră este vopsirea. Camerele proaspăt vopsite sunt foarte curate și au un aspect nou. Țineți minte că majoritatea oamenilor preferă culorile neutre.

În medie, cu câteva sute de lei pentru vopsea, diluanți, amorsă, trafalet și pensule, plus câteva ziare și cârpe, veți obține un preț considerabil mai bun pentru casa dumneavoastră.

Cum să crești valoarea locuinței

3. Faceți spațiul să pară mai mare

Mărimea casei sau apartamentului dumneavoastră afectează dramatic valoarea acesteia, însă nu doar suprafața contează, ci și spațiul vizual. Este un factor psihologic important, care denotă atât atenție, cât și confort. Folosiți-vă de oglinzi, de obiectele de moblier. Alegeți jaluzele verticale, lăsați lumina să pătrundă în fiecare cameră.

Nu exagerați cu detaliile, cu cât aveți mai multă mobilă și lucruri vechi într-o cameră, cu atât atmosfera va fi una mai aglomerată și înghesuită. Piesele simple și practice de mobilier ajută foarte mult în redecorarea interioarelor.

4. Eficientizați consumul

Fie că este vorba de apă sau electricitate, consumul trebuie redus și optimizat. Pe lângă faptul că veți economisi bani, reducerea consumului de apă și energie poate fi făcut cu bani puțini. Aparatele electrice noi sunt mult mai eficiente energetic. Dacă aveți posibilitatea, faceți uz de metode alternative, precum energia geotermală sau energia solară. Panourile solare presupun un cost inițial mai mare, dar beneficiile financiare și independența energetică pe termen lung pe care le oferă justifică investiția.

5. Îngrijiți spațiul verde

Un sfat care poate fi util chiar și pentru cei care locuiesc la bloc. Spațiul verde din jurul unei locuințe, dacă aveți parte de așa ceva, este foarte important. Plantați un copac, dacă nu puteți face mai mult.

Dacă aveți la dispoziție o curte, plantarea unor copaci aproape de casă poate fi o idee excelentă, mai ales că odată ajunși la maturitate, aceștia pot ajuta la economisirea de până la o treime din costurile cu aerul condiționat, pe timp de vară. Un spațiu verde îngrijit îmbunătățește deziderabilitatea locuinței dumneavoastră.