Cinci sfaturi de care să ții cont dacă vrei să economisești rapid și să pornești o afacere

Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Ești tânăr și îți dorești să deții propria afacere? Ai deja o idee pe care o consideri foarte bună pentru piața din România?

Dispui de suficiente resurse financiare ca să îți pui viziunea în practică? În cazul în care la primele două întrebări răspunsurile sunt pozitive, dar investiția inițială reprezintă o problemă, nu ar trebui să te îngrijorezi, deoarece există o mulțime de metode ca să strângi banii necesari pentru o afacere proprie. Dacă nu vrei să te îndatorezi, cel mai bine ar fi să mai aștepți jumătate de an sau un an, astfel încât să reușești să faci niște economii. Descoperă, în continuare, cinci sfaturi cate te vor ajuta să economisești foarte rapid.

Vinde-ți mașina și folosește leasingul auto

Vinde mașina pe care o deții și, o perioadă, folosește transportul în comun. Dacă îți vinzi mașina, nu doar că obții foarte rapid o sumă importantă de bani, dar vei scăpa și de cheltuielile pe care le presupune un autoturism propriu. Așteaptă să-ți pui afacerea pe roate până să-ți cumperi o altă mașină. Dacă, totuși, vei avea nevoie de un autovehicul ca să-ți desfășori businessul, cel mai indicat ar fi să apelezi la un furnizor de servicii de leasing auto. Un contract de leasing operațional îți permite să conduci o mașină foarte bună, cu niște costuri corecte.

Scapă de lucrurile vechi

Pe lângă mașină, poți încerca să vinzi și alte obiecte de care nu mai ești interesat, indiferent că sunt vechi sau noi. Cel mai simplu ar fi ca, după ce decizi ce vrei să vinzi, să te folosești de site-urile cu anunțuri gratuite. O altă metodă ar fi să mergi cu obiectele tale la evenimente de tip „yard sale” (vânzare organizată într-o curte – trad.). Acolo vei putea să negociezi direct cu potențialii clienți.

Renunță la televizor

Televizorul este un alt obiect pe care îl poți vinde ca să obții niște bani pentru afacerea ta. Laptopul sau PC-ul tău conectat la Internet poate să înlocuiască fără probleme un televizor.

Limitează-ți achizițiile

Ține-ți cât mai bine sub control pofta de lucruri noi și cumpără doar strictul necesar. Totodată, când ești nevoit să faci shopping, ideal ar fi să cumperi totul online. Astfel, nu vei mai da bani pe transport până la magazinele fizice și, în plus, ai șanse mai mari să găsești niște oferte extrem de avantajoase.

Vorbește mai puțin la telefon

În cazul în care achiți un abonament lunar pentru serviciile de telefonie mobilă și Internet, o variantă ar fi îți cumperi o cartelă. Operatorii de telefonie mobilă au, tot timpul, oferte foarte bune la cartelele PrePay, așa că nu ar trebui să-ți fie greu să găsești un produs care să te avantajeze și, de asemenea, să-ți acopere nevoile.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.