Cinci reguli de care trebuie să ții cont când te bărbierești

Reguli pentru un bărbierit excelent cu aparatul electric (philips.ro)
Reguli pentru un bărbierit excelent cu aparatul electric (philips.ro)

Dacă ai un aparat electric de bărbierit, atunci țineți cont de aceste cinci reguli. Vă vor face viața mult mai ușoară.

Aparatele electrice de bărbierit au evoluat enorm în ultimii ani. De exemplu, iată cum arată ultimele modelele realizate de olandezii de la Philips.

Mai jos, găsiți cinci reguli foarte utile pentru bărbierit, potrivit revistei Men’s Health.

1. Pregătește-te

Dacă nu folosești unul din noile aparate electrice de bărbierit, care pot fi folosite fără apă, vei avea rezultate mult mai bune dacă barba ta e uscată și tare. Trebuie să te asiguri că pielea este curată și lipsită de sebum (uleiul natural al pielii). Pentru a face asta poți folosi un produs bazat pe alcool, special pentru bărbieritul electric. Majoritatea conțin vitamina E, care asigură protejarea pielii, iar iritațiile vor apărea foarte rar.

2. Găsește unghiul potrivit

Ține aparatul la un unghi drept cu fața ta. Folosește mâna liberă pentru a-ți întinde pielea pentru un bărbierit mai eficient. Va reduce mult timpul necesar procesului. Dacă ai un aparat de ras rotativ, mișcările circulare sunt cele mai eficiente.

3. Ține temperatura coborâtă

Deoarece sunt mecanizate, majoritatea aparatelor de bărbierit electrice emit căldură – o situație neplăcută pentru pielea sensibilă. Folosește aparatul, cât este încă rece, pe zonele sensibile de pe gât. Apasă ușor și nu trece mereu prin același loc cu aparatul.

4. Ai grijă de aparat

Majoritatea aparatelor electrice de bărbierit vin la pachet cu unelte de curățare. Folosește-le! Nu doar că vei avea parte de un bărbierit mai plăcut, ci va prelungi și viața aparatului. Folosește peria pentru a curăța praful, dar și lamele. Nu lovi aparatul de marginea chiuvetei pentru a scăpa de reziduuri!

5. Ai răbdare

Răbdarea este o virtute, iar tehnica de bărbierit se va îmbunătăți odată cu trecerea timpului. Dacă ai folosit până acum aparate tradiționale de ras, pielea ta sa va obișnui cu un aparat electric în câteva săptămâni. La început vor fi câteva mici iritații, însă pe termen lung te vei bucura de multe avantaje.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

40 de visuri împlinite în 5 zile. Oamenii care înalță case și construiesc demnități
Banii cu care cumperi normalitatea. Ce poți face cu 5.000 de lei într-un sat măcinat de sărăcie
Cu 9.000 de dolari și-a clădit locuința visurilor sale. Casa-dom: ingenioasă și gata în 6 săptămâni