Cinci piese vestimentare de toamnă esenţiale pentru bărbaţii cu stil

Foto: Unsplash

Chiar dacă interesul bărbaţilor pentru tendinţele modei este ceva mai puţin evident decât în cazul femeilor, la schimbarea sezonului mulţi domni acordă mai multă atenţie garderobei lor şi se gândesc la ce ar trebui să-şi mai cumpere.

Pentru toţi cei care vor să-şi actualizeze ţinutele la început de toamnă, iată şapte piese vestimentare care nu ar trebui să le lipsească în sezonul rece. 

Sacoul sport

Vorbim aici despre un sacou din lana, poate chiar tweed, cu o croială clasică, lejeră, care poate fi adaptat în diferite ţinute. Un astfel de sacou este o necesitate pentru garderoba fiecărui bărbat şi este o piesă care nu se va demoda niciodată. Pentru o ieşire relaxată în oraş, poate fi purtat cu un hanorac, o pereche de jeanși și adidaşi sau îl poţi îmbrăca la birou cu o cămașă albă din bumbac, pantaloni din stofă și o pereche de pantofi stil oxford din piele. Un astfel de sacou îţi permite să creezi un număr impresionant de ţinute elegante și casual.

Cămaşa ecosez

O astfel de cămaşă este ideală pentru toamnă şi iarnă. Este o piesă versatilă, care merge foarte bine atât cu pantalonii din denim, cât şi cu cei din stofă. În plus, va aduce un plus de culoare în garderoba ta de toamnă, în care s-ar putea să domine culori mai terne, precum negrul, griul sau bejul. Pentru un look relaxat, încearcă o cămaşă în carouri roșii şi negre, cu o croială clasică, asortată cu pantaloni din denim şi o pereche de ghete. Pentru zilele mai reci, poţi pune peste o vestă din fâş, o geacă din denim sau chiar un pulover mai gros.

Pantalonii din denim

Dacă te-ai săturat de jeanșii clasici, atunci a venit momentul să încerci altceva, respectiv o pereche de pantaloni din denim într-o culoare atipică: muștar, verde pădure, bleumarin, sau vişiniu. Indiferent ce culoare te atrage mai mult, combină aceşti pantaloni cu pulovere sau cămăşi în culori neutre, pentru un look elegant, dar relaxat. 

Geaca 

Pentru că fiecare bărbat are stilul lui când vine vorba de geci de toamnă, este preferabil să alegi un model care să se potrivească personalităţii tale, în funcţie şi de alte piese din garderoba ta, astfel încât să o poţi introduce în cât mai multe combinaţii. Pentru unii bărbaţi, geaca de toamnă perfectă este cea din piele, stil biker sau cu o croială clasică. Se potriveşte foarte bine ţinutelor casual, dar este mai greu de purtat cu cele de birou. Un model mai versatil este geaca din bumbac sau doc cerat, care este impermeabilă. Poţi alege un model clasic, care este uşor de purtat şi cu ţinute office. O altă alegere tot mai populară printre bărbaţi este geaca matlasată, care poate fi purtată atât cu look-uri casual, cât şi cu altele mai elegante, în funcţie de context. 

Vesta din fâş

Dacă pentru a şti cum să porţi geaca matlasată te poţi inspira de la britanici, în ceea ce priveşte vesta din fâş poţi căuta inspiraţie nu numai în Regatul Unit, ci şi în Italia, unde o să vezi mulţi bărbaţi îmbrăcaţi în costume, cu o geacă de fâş peste, mergând la birou pe un scuter. Geaca din fâş este şi ea o piesă foarte versatilă. Evident, o poţi asorta la orice fel de ţinută sport sau casual, dar dacă eşti o fire mai nonconformistă, o poţi purta şi în moduri mai inedite, de exemplu, peste o cămaşă, dar pe sub un sacou, cum o face frecvent modelul german Johannes Huebl.

 

Dacă vrei să-ţi actualizezi garderoba în această toamnă, ţine cont de sfaturile de mai sus şi investeşte în piese versatile, care nu se demodează şi în care te simţi pe deplin confortabil.

 

Sursa foto: Unsplash.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.