Cinci participanți la SAGA Festival au intrat în stop cardio respirator din cauza drogurilor

FOTO: mikewallimages/Pixabay.com
FOTO: mikewallimages/Pixabay.com

Cinci participanți din prima seară a festivalului SAGA Festival, din București, au intrat în stop cardio respirator din cauza drogurilor. Două persoane au decedat, potrivit unor surse medicale citate de Gandul.ro. Organizatorii SAGA Festival au trimis o poziție oficială în care transmit sunt total împotriva consumului de substanțe interzise și au „zero toleranță pentru posesia lor”.

„Pentru festivalul SAGA, siguranța participanților este cea mai importantă. De aceea, de fiecare dată luăm toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona.

Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constanță pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezență la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise.

SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens.

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la fața locului și transport de urgență la spital.

SAGA Festival este despre muzică, despre întâlnirea cu prietenii, despre siguranță participanților și informarea acestora, de aceea face încă o dată apel către festivalieri să se bucure de experiență unui astfel de eveniment fără stimulente care le pot pune viață în pericol și fără orice altfel de excese care pot dauna sănătății și integrității fizice și morale”, au transmis organizatorii SAGA Festival.