Cinci orașe de vis pe care trebuie să le vedeți în 2018

Leuven, Belgia, unul dintre cele cinci orașe de vis pe care vă recomandăm să le vizitați în 2018. Foto: Pixabay
Leuven, Belgia, unul dintre cele cinci orașe de vis pe care vă recomandăm să le vizitați în 2018. Foto: Pixabay

Bătrânul continent este plin de mici localități de vis. Dacă vreți să vă oferiți un concediu interesant în acest an, iată cinci orașe de vis din Europa și nu numai pe care trebuie să le vedeți în 2018.

1. Bibury, Anglia

Sunteți în căutarea unor orașe de vis și vă plac casele vechi din piatră? Bibury este locul pe care trebuie să îl vizitați. Este o destinație excelentă atât pe timp de vară, când trandafirii sunt în floare, cât și iarna, când lemnele trosnesc în șeminee.

Cea mai pitorească zonă este Arlington Row, care datează din secolul al XVII-lea. Sunt numeroase pensiuni în acest orășel aflat la 4 ore de mers cu mașina de Londra. Bibury se află într-o regiune deluroasă a Angliei, Costwold, care este faimoasă pentru frumusețea sa.

Orașe de vis pe care trebuie să le vizitați în 2018

2. Avignon, Franța

Acest celebru oraș medieval din Franța vă oferă străzi din piatră cubică și case cochete. Dacă treceți râul pentru a intra în centrul așezării, depășind zidurile impozante de piatră, veți intra rapid în atmosfera istorică a locului.

În fiecare iulie, la Avignon este organizat un important festival de teatru. Veți găsi comici umblând pe străzi, spectacole ad-hoc la colțul vreunei clădiri și o atmosferă de festival extraordinară. Astfel, dacă ajungeți în sudul Franței, nu uitați să treceți și pe la Avignon.

3. Leuven, Belgia

Acest oraș universitar din Belgia oferă numeroase priveliști demne de cărțile poștale. Este un oraș medieval cu o piață uriașă, înconjurată de case îngrijite.

Este o destinație excelentă de iarnă, când piața centrală este transformată într-un uriaș patinoar, iar un târg de Crăciun atrage artizani din toată regiunea. Vă puteți pierde pe străzile vechi și prin buticuri. Este un orășel înțesat cu poduri de piatră și canale.

Este foarte aproape de Bruxelles, una dintre cele mai ieftine destinații europene în ceea ce privește transportul aerian.

Orașe de vis pe care trebuie să le vizitați în 2018

4. Veneția, Italia

Orașul construit pe apă, cu numeroasele sale canale, o arhitectură uluitoare și numeroasele magazine ale artizanilor atrage, an de an, milioane de turiști din întreaga lume.

Vă puteți plimba cu gondola sau prin piața San Marco. Palatul Dogilor și Catedrala sunt două obiective de neratat într-o vizită făcută în acest oraș din nord-vestul Italiei.

În luna februarie, când este organizat carnavalul, veți experimenta, probabil, cel mai mare bal mascat din viața dumneavoastră.

5. Cappadocia, Turcia

Această regiune din Turcia, cu formațiunile ei muntoase deosebite, în care locuitorii și-au construit case, are o frumusețe aparte. Aici găsiți orașe subterane, cum ar fi Derinkuyu, unde locuitorii obișnuiau să se ascundă în caz de război.

Goreme este un alt oraș pe care veți dori să îl vizitați, mai ales că oferă numeroase frumuseți pe care nu le veți găsi nicăieri în lume.