Cinci idei de design pentru o baie modernă

O baie modernă. Foto: Flickr / JohnJoe
O baie modernă. Foto: Flickr / JohnJoe

Dacă doriți să vă renovați baia, acest articol vă va ajuta. Mai jos găsiți câteva dintre cele mai bune idei practice de amenajare a acestei camere.

Cu toate că nu este elementul central în nicio locuință, baia este una dintre cele mai importante camere. Majoritatea apartamentelor din România nu dispun de băi foarte spațioase, astfel că un design practic și eficient este necesar aproape de fiecare dată.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre cum ar trebui organizată o baie, consultați aceste idei de amenajare a băii.

Iată cinci idei practice pentru o baie modernă

1. O mașină de spălat potrivită

Mașina de spălat este esențială în orice gospodărie românească. Multe băi par a fi sufocant de mici odată ce a fost adăugat acest exemplar electrocasnic. Optați pentru un model slim, iar dacă baia dumneavoastră nu este deloc spațioasă, vă recomandăm un model cu încărcare verticală. Cu toate că pare ușor de folosit, mulți români nu procedează corect când utilizează mașina de spălat. Aici afli cum să citesti etichetele pentru o spalare corectă.

2. Alte gadgeturi moderne

O baie modernă este o baie high-tech. În ziua de astăzi puteți găsi dispozitive care mai de care mai avansate tehnologic, cum ar fi cântare cu Wi-Fi sau o cabină de duș cu sunet incorporat. Dacă multe dintre aceste gadgeturi vi se par a fi extravagante, aveți posibilitatea să optați și pentru invenții practice, cum ar fi caloriferele verticale pentru uscarea prosoapelor sau pentru baterii de baie cu senzori și LED-uri.

3. Economisește spațiul

Dacă aveți posibilitatea să mutați chiuveta în colțul camerei, veți face o economie importantă de spațiu. Puteți monta și un dulap sub chiuvetă, din aceleași considerente. Ușa tradițională poate fi și ea înlocuită cu una glisantă. Tot pentru a face spațiul să pară mai mare, montați o oglindă care să acopere un perete întreg.

4. Iluminarea

Alegeți un sistem de iluminare care vă oferă atât lumină caldă, cât și rece. Este nevoie de o lumină clară, care să evite posibilele accidente în baie, dar și o lumină care să pună în evidență decorul și accesoriile. Lumina trebuie să fie relaxantă pentru ochi, iar oglinda să o reflecte într-o manieră eficientă și plăcută.

5. Materialele

Alegeți materiale plăcute ochiului. Nu vă limitați la ceramică sau porțelan când vine vorba de faianță. Puteți alege accesorii metalice, oțelul inoxidabil fiind o variantă excelentă pentru cei care vor o baie modernă. Puteți folosi culori complementare și forme geometrice pentru un design plăcut.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.