Cinci idei de afaceri la țară care pot atrage fonduri europene

Idei de afaceri la țară 2018. Foto: jpeter2 / Pixabay
Idei de afaceri la țară 2018. Foto: jpeter2 / Pixabay

Dacă sunteți în căutarea unor idei de afaceri la țară, prin care puteți atrage și fonduri europene, în acest articol găsiți 10 sugestii care pot fi implentate rapid și fără costuri impresionante.

Recomandările noastre se adresează celor care vor să acceseze fonduri europene nerabursabile în mediul rural, însă nu pentru activități agricole. Este vorba de Submăsura 6.2 – Înființare activități neagricole din Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020. Această măsură permite antreprenorilor din mediul rural să demareze o afacere chiar și cu o investiție inițială minimă, de doar câteva sute de euro.

Vă sfătuim să studiați bine domeniul în care aveți de gând să investiți, să vă calificați și să vă drămuiți bine finanțele în prima fază a dezvoltării afacerii.

Top 5 idei de afaceri la țară în 2018

1. Atelier de croitorie sau încălțăminte

Puteți înființa foarte ușor și cu bani puțini un atelier de croitorie sau de încălțăminte. Puteți opta atât pentru croieli și modele proprii, cât și pentru modificări și reparații. Costurile inițiale sunt reduse, însă clienții sunt numeroși în acest sector

2. Cabinet medical

Nevoia de medici este tot mai presantă în România și mai ales în mediul rural. Nu sunt deloc puține comunele care nu beneficiază de un cabinet medical pentru cetățeni, majoritatea satelor având dispensare veterinare și atât. Această idee se adresează, bineînțeles, doar celor cu pregătirea medicală necesară, însă oportunitatea de afaceri este excelentă, iar fondurile europene sunt generoase în acest domeniu.

3. Pompe funebre

Una dintre cele mai profitabile idei de afaceri la țară este o companie de pompe funebre. Nu este nevoie de o investiție inițială foarte mare, însă fondurile europene oferite în acest domeniu sunt consistente. Cum media de vârstă a cetățenilor din mediul rural este avansată, numărul clienților se anunță a fi destul de mare.

4. Firmă de contabilitate

Cum Guvernul vrea să reducă tot mai mult evaziunea fiscală, o firmă de contabilitate în mediul rural poate fi o afacere de perspectivă. Majoritatea comunităților rurale nu au acces direct la o firmă de contabilitate, iar firmele locale ar putea fi foarte interesate de contractarea uneia pe termen lung. Mai mult, este o afacere care nu necesită investiții mari în prima fază și care aduce un venit constant și consistent.

5. Agropensiune

Nu este o idee nouă, însă este o alegere excelentă pentru fermierii care vor să își suplimenteze veniturile. Agropensiunea poate fi și o cale de a atrage turiștii în activitățile agricole. Poate funcționa pe tot parcursul anului și, dacă este situată într-o zonă frumoasă, are potențialul de a fi foarte profitabilă.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: