Cinci beneficii neașteptate ale mersului pe trotinetă

Trotinetele pot fi cadoul perfect pentru tinerii și copiii activi. Sunt distractive și, mai important, îmbunătățesc echilibrul și stimulează activitatea fizică.

Trotinetele sunt propulsate cu ajutorul piciorul, însă e nevoie de o bună coordonare a corpului, mai ales pentru menținerea echilibrului.

Acest mic mijloc de transport, care este foarte ușor, îi poate ajuta pe cei mici să își îmbunătățească echilibrul și să învețe cum să își folosească greutatea corpului.

În plus, trotinetele au prețuri mult mai accesibile decât te-ai fi așteptat, după cum au aceste modele de trotinete.

1. Trotinetele îmbunătățesc sistemul locomotor

Trotinetele necesită un efort fizic destul de important, iar stimularea sistemului locomotor deschide ușa către alte beneficii, cum ar fi explorarea, creativitatea și învățarea.

Pentru tinerii creativi, există trotinete freestyle, care arată precum aceste modele de trotinete. Ele stimulează copiii să încerce mereu lucruri noi, să își dezvolte imaginația și să încerce mereu să-și depășească limitele.

Mai mult, fiind atât de ușoare, trotinetele pot fi transportate chiar de copii.

2. Încrederea

De obicei, nu durează mult ca un copil să învețe să meargă pe trotinetă, iar acest lucru îi dă încredere să încerce și alte activități și să își dezvolte și mai mult personalitatea.

Trotinetele sunt ideale pentru preșcolari, care vor avea numai de învățat din această activitate relaxantă, dar în același timp solicitantă pentru mușchi și creier.

3. Trotinetele sunt sigure

Este indicat ca micuții să poarte cască atunci când folosesc trotineta. Este un pas important în educația copiilor, care trebuie să învețe că siguranța este pe primul loc.

4. Sănătate și diversitate

Dezvoltarea mușchilor prin repetarea mișcărilor picioarelor și creșterea rezistenței fizice sunt doar două dintre beneficiile directe ale folosirii unei trotinete.

De asemenea, copii își vor dezvolta și auto-controlul, dar vor învăța și cum să își stăpânească emoțiile, mai ales atunci când trebuie să ia decizii rapide.

Mersul pe trotinetă nu trebuie făcut doar pe asfalt sau pe aleile parcurilor, ci și pe teren accidentat, existând numeroase modele de trotinete ”off-road”, care pot fi folosite și pe iarbă.

Mai mult, dacă doriți să vă distrați pe două roți în alte moduri, aveți la dispoziție plăcile ripstik, care combină senzațiile din snowboarding sau surfing.

5. Trotinetele sunt amuzante

Pe lângă libertatea care le este oferită de mersul pe trotinetă, copii se și distrează foarte mult. Tinerii își vor dezvolta imaginația și dorința de a participa la activități fizice în aer liber.