Cinci avantaje incontestabile ale bicicletelor electrice

Bicicletă electrică. Foto: airmotion.ro

Dacă vă place să mergeți pe bicicletă ar trebui să încercați și o bicicletă electrică. Este un mijloc de transport util în marile orașe, în special în traficul aglomerat, dar și foarte relaxant, nefiind nevoie să pedalați.

Iată câteva dintre principalele atuuri ale bicicletelor electrice.

Aceste biciclete folosesc tehnologii de ultimă generație și pot fi folosite atât de navetiști, cât și în timpul liber, fiind ușor de manevrat și de întreținut.

Bicicletele electrice sunt echipate cu motoare care folosesc baterii reîncărcabile. Mai precis, bicicletele electrice funcționează cu un acumulator care se „activează” după ce ai pornit bicicleta.

Aceasta se încarcă în aproximativ cinci ore, iar durata de viață a acumulatorilor depășește cinci ani.

Viteza maximă cu care rulează aceste biciclete este de 25 de kilometri pe oră, aceasta fiind limita impusă în Uniunea Europeană.

Dacă vreți să mergeți mai repede va trebui să vă reorientați către o motocicletă electrică. Puteți găsi un astfel de mijloc de transport și în România.

Modelul disponibil îmbină silueta unui chopper cu avantajele oferite de un vehicul electric, iar prețul nu este deloc unul prohibitiv. O motocicletă electrică vă ajută să vă deplasați ieftin și fără să poluați mediul înconjurător.

Acumulatorii acesteia sunt foarte eficienți, iar drumul până la locul de muncă sau prin oraș va deveni mai plăcut decât până acum.

Biciclete electrice

Dacă v-ați săturat să pedalați, o bicicletă electrică vă oferă repaos pentru picioare, însă și o experiență de drum foarte confortabilă.

Sunt disponnibile mai multe modele, de la prețuri care depășesc puțin pragul de 2.000 de lei.

Puteți opta pentru o bicicletă electrică foldabilă, care este foarte ușor de depozitat, chiar și în cele mai mici apartamente și are o greutate de până în 20 de kilograme.

Majoritatea modelelor sunt realizate din aliaje de aluminu și au o autonomie de 40 de kilometri. Dacă alegeți să pedalați, aceasta poate crește la 100 de kilometri.

Puteți urca pante de cel mult 15 grade, în timp ce sistemul de frânare electric vă oferă siguranță sporită pe drum. Bicicletele electrice pot fi folosite cu ușurință de elevi și studenți.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.