CIA: Coreea de Nord nu renunță la armele nucleare, dar ar putea deschide un restaurant fast-food

Kim Jong-un și Donald Trump. Foto: Wikimedia Commons

O nouă analiză a agenției de informații americane arată că statul nord-coreean nu intenționează să renunțe la armele nucleare, o descoperire care contrazice ultimele declarații ale președintelui Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a spus că ”nord-coreenii au fost de acord cu denuclearizarea (o veste grozavă pentru lume)”, însă un reprezentant al CIA, citat de postul NBC, a declarat că Phenianul nu are de gând să renunțe la arsenalul nuclear.

Potrivit raportului, Kim Jong-Un, liderul suprem al țării asiatice, s-ar fi arătat de acrod să permită deschiderea unui restaurant fast-food occidental la Phenian, într-un gest de bună-credință. Donald Trump spusese în campania electorală din 2016 că ar vrea să discute despre bombele atomice cu Kim Jong-Un la un hamburger.

Atmosfera discuțiilor pe tema armelor nucleare nu este, însă, una relaxată.

”Dacă nord-coreenii nu vor fi de acord, într-o declarație comună, să renunțe la armele nucleare și să le pună sub controlul elementelor internaționale, atunci nu cred că discuțiile vor merge mai departe”, a spus Cris Hill, fostul ambasador al SUA în Coreea de Sud.

Donald Trump a anulat o întâlnire pe care ar fi trebuit să o aibă în 12 iunie cu Kim Jong-Un.

CIA estimează că procesul de dezarmare nucleară al Phenianului ar putea dura și 15 ani. Americanii și sud-coreenii ar putea oferi sume mari de bani Nordului comunist pentru dezvoltarea infrastructurii și agriculturii din această țară. De asemenea, sancțiunile economice impuse în acest moment nord-coreenilor ar putea fi ridicate.

https://greatnews.ro/donald-trump-spune-ca-sua-ar-putea-distruge-in-totalitate-coreea-de-nord/

Sorin Breazu
Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.