Chinezii vor să facă o fabrică în România cu 2.500 de locuri de muncă. Sătenii: „Să stea la ei acolo, nu ne trebuie”

FOTO: 1866946/Pixabay.com
FOTO: 1866946/Pixabay.com

Într-o comună din Prahova, la Ariceștii Rahtivani, s-a dus vestea că un grup de investitori chinezi ar vrea să deschidă o fabrică în care să se facă frigidere.

Investiția ar depăși 50 de milioane de euro și s-ar crea aproximativ 2.500 de locuri de muncă. Însă cei mai mulți săteni nu sunt fericiți de această investiție, care ar aduce, pe lângă locuri de muncă și mulți bani la bugetul local.

Potrivit stirileprotv.ro, de frica noului coronavirus, sătenii ar dori să nu se mai facă investiția. „Să nu vină, să nu vină, să stea la ei acolo, nouă nu ne trebuie. Cu virusul, cu mai multe boli care le aduc de la ei, deci nu au ce căuta”, le-a spus o localnică jurnaliștilor de la Știrile Pro TV.

Primarul comunei Ariceștii Rahtivani speră ca investiția să se concretizeze. „Prin faptul că vor avea nevoie şi de subcontractanți, de furnizori, se estimează că vor mai crea încă 2000-2500 de locuri de muncă. Se creează şi posibilitatea ca şi cei care au o pregătire minimă să poată găsi un loc de muncă şi poate în felul acesta se poate stopa acest fenomen al migraţiei”, a declarat primarul comunei, Alexandru Cristea.

Săptămâna trecută, un bărbat din Satu Mare, în vârstă de 40 de ani, a fost dat afară de gazda sa, după ce a aflat că e suspect de infecție cu noul coronavirus. Acest lucru s-a întâmplat deși medicii au descoperit că nu a fost contaminat.

După ce au aflat că bărbatul ar fi suspect de infecție cu noul tip de coronavirus și alți săteni s-au arătat îngrijorați și speriați, iar unii chiar au fost vehemenți după ce au aflat că autoritățile au luat decizia de a-l externa.

Bărbatul a fost internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare cu diagnostic de viroză respiratorie. Acesta a lucrat în Italia, la un restaurant cu patroni chinezi. După ce i-au făcut analizele, medicii au stabilit că nu există simptom de coronavirus.

Localnicii au precizat pentru PresaSM că în momentul în care gazda, care mai are o soție și patru copii, a aflat despre ce este vorba, a avut rețineri să îl mai primească în casă.

Pentru că nu avea unde sta, bărbatul a sunat la 112 și fost preluat din nou de o ambulanță și dus la Spitalul de Boli Contagioase.

FOTO: 1866946/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.