Chinezii vor să facă autostrăzi în România: ”Am venit aici pentru că există potențial mare”

autostrada A1
Foto: Țetcu Mircea Rareș / Wikipedia.org

Președintele Consiliului de Administrație al Bank of China, Liu Liange, a purtat negocieri cu Guvernul României pentru intrarea în proiectul autostrăzii Comarnic – Brașov.

După ce guvernarea PSD a inițiat ideea unui parteneriat public-privat pentru realizarea autostrăzii care să străbată Carpații Meridionali, se pare că liberalii, veniți la putere, agreează abordarea.

Părțile sunt încă în discuții, însă chinezii sunt optimiști.

”Am venit în România pentru că există po­tenţial mare şi vrem să fructificăm relaţiile tradiţionale foarte bune dintre România şi China. Urmă­rim proiectul de infrastructură în parteneriat public-privat în care este implicată o companie de infrastructură din China. Mi s-a spus că acum se negociază şi urmărim acest proiect. Vor beneficia de tot sprijinul nostru. Suntem pregătiţi să ne oferim sprijinul prin finanţări pe maturităţi pe termen lung“, a spus Liu Liange pentru Ziarul Financiar.

Bank of China a închiriat deja un spațiu de birouri destul de generos în nordul Capitalei.

Premierul României, Ludovic Orban, anunțase, în urmă cu o lună, că va lua o decizie referitoare la realizarea Autostrăzii Comarnic Brașov până la sfârșitul anului.