Chinezii testează pe bolnavi un medicament pentru coronavirus

FOTO: Peggy_Marco/Pixabay.com
FOTO: Peggy_Marco/Pixabay.com

Oamenii de știință chinezi spun că există mari șanse să apară cât de curând un medicament care să trateze noul virus care face ravagii în Asia.

China a început să testeze pe oameni un medicament, care până acum a avut rezultate foarte bune în studiile din laborator, pe șoareci și maimuțe.

Remdesivir are cea mai puternică activitate antivirală, dar încă nu avem studii clinice. Avem mari așteptări de la acest medicament, dar mai trebuie să-i testăm efectul curativ și siguranța în mod științific.

Am decis să facem cel mai riguros tip de studiu, randomizat, dublu-orb și controlat placebo, recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății”, a anunțat cercetătorul Zhao Jianping, membru al comisiei pentru tratamente medicale din provincia Hubei și șeful Departamentului pentru boli pulmonare și îngrijire intensivă din Spitalul Tongji.

Au fost incluși în studiul clinic 760 de pacienți, iar de două zile li se administrează medicamentul intravenos. Acest medicament a fost inițial conceput pentru a trata Ebola, tot un coronavirus, însă nu a dat rezultatele dorite.

Omenii de știință chinezi mai analizează și un medicament folosit împotriva malariei care ar putea avea efect împotriva noului coronavirus.

Numărul deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 813 și l-a depășit pe cel al epidemiei de SARS din 2002-2003.

În cazul sindromului respirator sever acut (SARS), au fost infectați peste 8.000 de oameni, iar dintre aceștia au murit 774. Acum, peste 37.000 de oameni din întreaga lume sunt infectați cu noul coronavirus și potrivit CNN, au murit peste 800.

FOTO: Peggy_Marco/Pixabay.com

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.