Chinezii construiesc un nou Titanic. Replica fidelă a celebrului vapor va fi un parc de distracții

Vasul Titanic, în timpul unicului său voiaj. Foto: Wikimedia Commons

O copie identică a celebrului vas de linie Titanic, care s-a scufundat în 1912, este construită într-un șantiernaval din regiunea chineză Sichuan.

Numit ”Titanicul imposibil de scufundat”, noul vapor are aceleași dimensiuni cu originalul: 269 de metri lungime și 28 de metri lățime.

Vaporul va fi un parc de distracții uriaș care va conține toate atracțiile Titanicului – saloanele luxoase, săli de spectacole, punți de observație și o piscină, scrie CNN.

Oaspeții vor putea petrece noaptea la bordul navei, care nu va ieși în larg, ci va rămâne lângă docul de pe râul Qijiang, la 130 de kilometri de orașul Chengdu, la câteva sute de kilometri de mare.

Data inaugurării nu a fost încă anunțată.

Până acum, la construcția navei au fost folosite 23.000 de tone de oțel.

Și compania maritimă australiană Blue Star anunțase, în 2018, că va construi o replică a Titanicului, numită Titanic II, însă aceasta ar fi urmat să facă voiaje, având 835 de cabine și o capacitate de 2.435 de pasageri.

Titanicul original s-a scufundat la prima sa trecere a Oceanului Atlantic, în momentul în care era cel mai mare vas de pasageri din lume.

Nava s-a lovit de un iceberg și s-a scufundat după doar 3 ore de la impact, iar 1.517 persoane și-au pierdut viața.