China începe să ridice din restricțiile impuse cetățenilor

Foto: Pixabay

Președintele Chinei Xi Jinping a vizitat pentru prima oară orașul Wuhan, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus, pe fondul ameliorării situației din regiune.

Liderul chinez a vizitat spitalele din oraș și a participat la videoconferințe cu numeroși voluntari și pacienți. China a raportat doar 19 cazuri de coronavirus marți, cel mai mic număr din 21 ianuarie, prima zi în care a început să anunțe date despre COVID-19.

Autoritățile au început să ridice unele restricții cetățenilor din provincia Hubei, în care se află și Wuhan. Aproape toate cazurile noi raportate în ultimele zile sunt din Wuhan și din afara țării.

Specialiștii citați de Euronews susțin că vizita lui Xi Jinping la Wuhan marchează practic sfârșitul epidemiei în China, având în vedere și faptul că numărul cazurilor noi depistate a scăzut constant în ultima perioadă.

Până marți, în China au fost înregistrate 80,754 de cazuri de infecție cu coronavirus, iar 67,760 au fost în regiunea Hubei. Din cele 3,136 de decese confirmate în China, doar 112 au fost în afara acestei provincii.

Exemplul chinez pare să dea curaj europenilor, mai ales că 70% din cei infectați cu coronavirus s-au vindecat deja.

Între timp, în Europa, epidemia ia proporții, în special în Italia. Țara a intrat în carantină totală.  Toți cetățenii din Peninsulă sunt rugați să rămână în casele lor și să nu părăsească locuința decât dacă este absolut necesar.