China a început exercițiile militare cu muniție reală în jurul Taiwanului

FOTO: Sun Hongjie/dvidshub.net/ via Wikimedia Commons
FOTO: Sun Hongjie/dvidshub.net/ via Wikimedia Commons

Chinezii au început un amplu exercițiu militar în jurul insulei Taiwan de la ora 12:00 (ora României 7:00 dimineață). Se va încheia pe 7 august, iar antrenamentul militar va fi cu muniție reală.

Armata chineză a selectat șase zone majore în jurul insulei, iar toate navele și aeronavele nu ar trebui să intre în zonele maritime și în spațiul aerien, transmite presa de stat cineză, potrivit  The Guardian.

Cele șase zone identificate înconjoară insula și, se suprapun parțial cu apele teritoriale taiwaneze. Unele sunt, de asemenea, foarte aproape de porturi cheie, iar autoritățile taiwaneze au acuzat armata chineză că a condus efectiv o blocada.

Taiwanul este în alertă după ce China a anunțat că va efectua exercițiile militare. Acestea vin și ca răspuns după vizita recentă pe insulă a președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi.

China consideră că teritoriul insulei Taiwan îi aparține.

FOTO: Sun Hongjie/dvidshub.net/ via Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.