Chestionarele a 2 milioane de români care s-au autorecenzat au fost invalidate. Ei riscă să fie amendați dacă nu primesc recenzorii acasă

femeie laptop
Foto: Pexels / pixabay.com

Aproximativ două milioane de români care au completat greșit sau nu au transmis toate datele cerute de chestionarele online în cadrul Recensământului 2021 riscă să fie amendați dacă nu îi vor primi acasă pe recenzori.

Dintre cele 11 milioane de chestionare completate în etapa de autorecenzare, aproximativ două milioane au fost invalidate deoarece au fost incomplete sau incorecte, relatează observatornews.ro.

O problemă este aceea că oamenii nu ştiu că de fapt figurează ca nerecenzaţi deoarece platforma nu anunţă acest lucru. Astfel, ei pot fi amendaţi dacă nu-i primesc acasă pe recenzori.

Pentru a verifica dacă autorecenzarea a fost acceptată, o persoană trebuie să intre pe siteul recensamantromania.ro și să își introducă CNP-ul la secţiunea „Verificarea autorecenzarii dupa 7 zile” sau „Dovada recenzării”.

În cazul în care chestionarul a fost completat corect vor primi o dovadă de autorecenzare. În caz contrar, va apărea un mesaj privind neefectuarea autorecenzării.

Reprezentanții Institutului Naţional de Statistică recunosc că a existat o scăpare în realizarea platformei, în sensul că aceasta nu ar fi trebuit să permită trimiterea chestionarelor incomplete, mai notează sursa citată.

Recenzorii vor merge din uşă în uşă până în data de 17 iulie.

Foto: Pexels / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.