Charlize Theron, prea indecentă pentru o țară islamică. Cum a fost cenzurată rochia sa de la Oscar

charlize theron cenzurată oscar
Foto: Captură YouTube / Facebook

Actrița Charlize Theron, care a urcat pe scenă pentru a anunța Premiul Oscar pentru „Cel mai bun film străin”, a fost cenzurată în imaginile difuzate în Iran. Acest moment al serii a fost difuzat în țara islamică deoarece câștigător a fost filmul „The Salesman”, regizat de iranianul Asghar Farhadi.

Charlize Theron purta o rochie care lăsa la vedere un decolteu adânc, brațele, umerii și gâtul. Însă iranienii au văzut altceva. În imaginile prelucrate de Iranian Labour News Agency (ILNA), agenția de presă din Iran, pielea aflată la vedere a fost colorată cu negru.

Apoi, după ce a fost anunțat câștigătorul, actrița a fost acoperită parțial de un dreptunghi.

Nu doar Charlize Theron a fost cenzurată de agenția iraniană. Anousheh Ansari, cea care a citit mesajul regizorului care nu a fost prezent la Gala Premiilor Oscar, a fost și ea acoperită în locul în care rochia sa era puțin decoltată.

Imaginile editate au fost publicate pe pagina de Facebook „My Stealthy Freedom”, care militează pentru drepturile femeilor din Iran.

„Încă un exemplu tipic care arată frica Republicii Islamice de brațele goale ale femeilor iraniene. Este rușinos, însă mass-media din Iran așa transmit astfel de evenimente. Aceasta este Republica Islamică Iraniană, care forțează fete de 7 ani să se acopere”, se arată pe pagina de Facebook a mișcării.

Dincolo de critici, modul stângaci în care a fost cenzurată îmbrăcămintea celor două femei a atras și ironiile internauților.

„Arată de parcă ar fi fost făcute de un copil”, a comentat cineva.

Iar un alt utilizator s-a arătat mirat că nu a fost cenzurat tot ecranul: „Capetele au rămas neacoperite. Sunt șocat că nu au înnegrit tot ecranul”.

Iată cum arăta, de fapt, rochia actriței Charlize Theron:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.