Charles vine în România. Va fi prima sa vizită la noi în țară de când a devenit rege

regele charles românia
Foto: Department for Culture, Media and Sport / Wikipedia.org

Regele Charles al III-lea va ajunge în România la începutul lunii iunie, au declarat surse oficiale pentru „Libertatea”.

Aceasta va fi prima vizită realizată de Charles în România de când a devenit rege al Marii Britanii, în urma decesului mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

Vizita este programată pentru data de 2 iunie 2023. Deocamdată nu se cunoaște programul vizitei.

De-a lungul anilor, fostul prinț Charles a venit foarte des în România, vizitând în special Viscri și alte sate din Transilvania.

Regele Charles deține în jur de 10 proprietăți în regiune – cele mai multe fiind case săsești tradiționale care pot fi închiriate de turiști.

„Cred că sunt 25 de ani de când am fost acolo pentru prima oară și nu voi uita niciodată”, a transmis el pe 5 mai, în ajunul zilei încoronării, la o întâlnire cu oamenii veniți să-l salute în fața Palatului Buckingham din Londra.

Înainte de ceremonia încoronării oficiale, ce a avut loc pe 6 mai, Charles a vizitat Germania.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.