Un tânăr militar și-a cerut iubita în căsătorie chiar de Ziua Națională

cerere în căsătorie parada militară
Foto: ebihoreanul.ro

Adrian Pal, un tânăr militar din Oradea, și-a cerut iubita în căsătorie chiar cu ocazia Zilei Naționale, relatează publicația ebihoreanul.ro.

Evenimentul a avut loc în timpul festivităţilor organizate de prefectură în Parcul 1 Decembrie din Oradea.

„Domnule prefect, vă rog să permiteţi să iau cuvântul. Pe data de 25 octombrie 2012, am depus jurământul de credinţă faţă de ţară, faţă de România. Astăzi, 1 decembrie 2017, în faţa dumneavoastră şi a tuturor celor prezenţi, vreau să depun jurământul iubirii”, a spus Adrian Pal.

Prefectul a încuviinţat, după care tânărul a îngenuncheat, iar fata a izbucnit în plâns. „Jur să te iubesc cu toată inima, din tot sufletul şi cu toată puterea mea. Aşa să-mi ajute Dumnezeu! Domnişoara Tărău Minodora Maria, vrei să fii soţia mea?”, a întrebat tânărul, mai notează sursa citată.

Răspuns a fost „Da!”, iar cei din public au aplaudat gestul său, în vreme ce din boxe a început să se audă piesa „Ţi-am dat un inel” a trupei Holograf.

Adrian și Teodora au 24 de ani şi sunt din Oradea. Ei au povestit pentru ebihoreanul.ro că s-au cunoscut în liceu. Au fost colegi în clasa a noua, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, după care nu s-au mai văzut vreme de 7 ani. „Acum suntem împreună de 2 ani şi 8 luni”, a spus Adrian.

Adrian Pal este sublocotenent încadrat la Centrul Judeţean Militar Bihor, iar Minodora Maria Tărău este psiholog.

Vineri, 1 decembrie, se împlinesc 99 de ani de la Marea Unire. De astăzi, România a intrat în anul Marelui Centenar, în 2018 urmând să se sărbătorească 100 de ani de la unire.

Data de 1 decembrie a fost aleasă ca Zi Națională la scurt timp după Revoluția din 1989. În perioada comunistă, Ziua Națională a fost sărbătorită pe 23 august.

Legea adoptată în 1990 de parlamentul dominat de FSN și promulgată de Ion Iliescu a avut în vedere pe de o parte combaterea simpatiilor legate de tradiția monarhică a României (cu sărbătoarea națională istorică pe 10 mai), dar și contracararea solicitării opoziției anticomuniste de adoptare a zilei de 22 decembrie drept sărbătoare națională, potrivit wikipedia.org.

Alegerea zilei de 1 decembrie a făcut trimitere la unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România în 1918, respectiv la Proclamația de la Alba Iulia, care a avut loc la 1 decembrie 1918.