Cercetătorii Politehnicii din București au inventat un tip de dezinfectant eficient împotriva coronavirusului

FOTO: mwooten/Pixabay.com
FOTO: mwooten/Pixabay.com

Cercetătorii Universității Politehnice București au inventat un nou tip de dezinfectant eficient împotriva noului coronavirus, anunță rectorul Mihnea Costoiu, într-o postare pe Facebook.

„Soluţia este bazată pe produsul BLUE, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Marine Research Bucureşti şi Biotehnos Bucureşti. Noul dezinfectant poate fi produs rapid în cantităţi mari şi are impact redus asupra mediului – calităţi pe care majoritatea produselor comerciale încă nu le-au dezvoltat”, a explicat Costoiu, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Rectorul spune că produsul este unul inovator și a fost creat de o echipă din cadrul Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, formată din prof. dr. ing. Daniela Simina Ştefan, conf. dr. ing. Daniela Istrati, conf. dr. ing. Adina Ionuţa Gavrilă, conf. dr. ing. Ioana Lacătuşu, conf. dr. ing. Matei Raicopol, as. Ioana Asofiei, tehn. Doina Bărbascu, tehn. Lidia Baciu, tehn. Camelia Curteanu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.