Imagini superbe cu cerbi surprinși în munții României

cerb
Foto: Cristin Cireș

Rangerul Cristin Cireș a surprins mai multe imagini spectaculoase cu doi cerbi superbi și o ciută în pădurile din Parcul Național Călimani.

Filmarea a fost publicată pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Imaginile au fost filmate de la distanță, în timpul unei acțiuni de monitorizare în parc. În această perioadă cerbii încep să-și piardă coarnele, acestea crescând treptat până la finalul verii și începutul toamnei, înaintea perioadei de boncănit (mugetul cerbului în perioada de împerechere).

Parcul Național Călimani, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, se întinde pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita, având o suprafață de 24.556 de hectare, din care peste 16.000 de hectare păduri.

Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane cu păduri întinse, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie. Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme, arată specialiștii Romsilva.

Începând cu data de 13 aprilie, documentarul ”România neîmblânzită” va putea fi urmărit în cinematografele din întreaga țară.

„Este cel mai frumos, mai mișcător și mai emoționant film realizat până acum despre natura și viața sălbatică de la noi”, a spus alpinistul Alex Găvan despre producția documentară.

„Silueta de monstru preistoric a morunului în Dunăre, ursul și haita de lupi care își dispută o carcasă de cerb sau Făgărașul între Vânătarea lui Buteanu și Moldoveanu, surprins parcă în momentul celui mai magic apus din lume, sunt doar câteva din imaginile ce vor deveni iconice și vor redefini imaginarul nostru colectiv legat de cum ne reprezentăm sălbăticia”, a completat el.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.