Celebrul chirurg Beuran, anchetat de DNA pentru o mită de 10.000 de euro

mircea beuran
Mircea Beuran. Foto: Captură YouTube / Antena3

Procurorii DNA fac percheziții în dimineața zilei de joi, 13 februarie, la Spitalul Floreasca, într-un dosar de luare de mită care îl vizează pe medicul Mircea Beuran, anunță hotnews.ro.

Au loc percheziții atât în biroul chirurgului de la Spitalul Floreasca, cât și în biroul acestuia de la Universitatea de Medicină și Farmacie și la locuința sa.

Potrivit sursei citate, perchezițiile se fac într-un dosar în care chirurgul Mircea Beuran este acuzat de luare de mită. Plângerea a fost depusă la Direcția Națională Anticorupție de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.

„O persoană care i-ar fi dat mită lui Beuran m-a contactat. (…) Este vorba despre 10.000 de euro. Informațiile pe care le dețineam acum câteva luni cu privire la posibile fapte de corupție cu privire la Beuran ar putea fi confirmate în aceste zile. Sunt implicate și alte persoane din sistemul medical, nu numai el. Aș lăsa ca procurorii să comunice numai ce pot în această fază a anchetei penale (…) E trist că oamenii au mai multă încredere în mine uneori decât în instituții ale statului”, a declarat Emanuel Ungureanu în această dimineață la postul de televiziune Realitatea Plus.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, săvârșite pe parcursul anului 2018, a anunțat DNA într-un comunicat de presă.

„În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la două adrese situate în municipiul București, dintre care una la sediul unei instituții publice. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul de presă.

Chirurgul Mircea Beuran a fost șeful Secției de Chirurgie 2 de la Spitalul Floreasca până la izbucnirea scandalului femeii arse în timpul unei operații coordonate de acesta. Femeia a fost dezinfectată cu o substanță puternic inflamabilă (un biocid pe bază de etanol), care s-a aprins în contact cu un bisturiu electric. Ulterior, femeia a murit, iar Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef de secție.