Cele „trei persoane” care merg din partea PSD la întâlnirea cu Iohannis

Liviu Dragnea FOTO: PSD.ro
Liviu Dragnea FOTO: PSD.ro

Liviu Dragnea, liderul PSD, a anunțat că la consultările cu președintele Klaus Iohannis, care vor avea loc astăzi, vor fi trei persoane.

„Domnul Nicolicea și încă două persoane. Vor fi trei persoane care îi vor plăcea foarte mult (n.r. lui Klaus Iohannis).

Temele lansate de Iohannis pentru referendum sunt generoase și cred că mulți sunt de acord. Dar acest referendum este organizat de Iohannis pentru a putea intra și el în campania pentru europarlamentare”, a declarat Liviu Dragnea, la o emisiune de la Antena 3.

În această dimineață, PSD a venit cu precizări legate de cele „două persoane”. Alături de Eugen Nicolicea vor fi Marin Iancu și Ioan Muntean. Ultimii doi au fost disidenți anticomuniști, încarcerați la închisoarea de la Aiud și l-au acuzat pe actualul procuror general Augustin Lazăr că ar fi refuzat să-i elibereze condiționat.

PSD spune despre cei doi că sunt „eroi încarcerați care au trăit un calvar în penitenciarul din Aiud, unde le-au fost răpiți ani din viață, ani petrecuți în iadul condus de Augustin Lazăr”.

„Domnul Marin Iancu a fost deținut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani și patru luni.

Deși îndeplinea condițiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazăr, pe atunci președinte al Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiționată de la închisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea condiționată.

Mai exact, cazul domnului Marin Iancu a fost analizat de patru ori de către Comisia lui Lazar. Și de fiecare dată s-a considerat că acesta nu poate fi pus în libertate, fiind amânat până când deținutul politic și-a ispășit integral pedeapsa, deși îndeplinea condițiile legale pentru a putea fi eliberat.

După ce și-a ispășit integral pedeapsa, generalul în rezervă Marin Iancu a trecut prin alte momente cumplite în ziua de 21 decembrie 1989, zi în care fiica cea mare a fost împușcată. În timp ce protesta în stradă împreună cu fiica cea mică împotriva regimului comunist, a aflat că fiica cea mare a fost ucisă.

Domnul Ioan Muntean, de asemenea, a fost deținut politic la penitenciarul din Aiud, Secția 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria deținuți politici extrem de periculoși pentru statul comunist PCR, timp de șapte ani.

La fel, Comisia condusă de Augustin Lazăr i-a respins de două ori liberarea. După ce i-a făcut plângere lui Lazăr despre abuzurile din penitenciar, acesta i-a întocmit un raport de pedepsire și l-a băgat zece zile la izolare”, scrie în comunicatul de presă transmis de PSD.

Pentru vineri au fost programați pentru consultări și liderii ALDE, însă aceștia au anunțat, prin vocea lui Călin Popescu Tăriceanu, că nu vor participa.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.