Cele șase piese de mobilier care trebuie să reziste ani de zile sau chiar o viață

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Sunt câteva obiecte de mobilier care trebuie să fie durabile. Motivele sunt mai multe. Unul ar putea fi, de exemplu, faptul că e nevoie de lucrări complexe. De asemenea, nici costurile nu ar fi prea mici. Și să nu uităm nici cât de greu se găsesc meseriașii în România ultimilor ani.

Iată piesele de mobilier și alte accesorii pentru decorațiuni interioare la care trebuie să fii foarte în ceea ce privește rezistența în timp.

Ușa de la intrare. Este piesa de mobilier a casei care ar putea să te țină și o viață. Deci trebuie să fii atent nu doar la încuietori, ci și la materialul din care este făcută.

Ușile de interior. Se schimbă la mai mulți ani sau dacă sunt din lemn te țin și o viață. Încearcă să alegi un model de uși cu balamale care se pot regla. Chiar dacă materialul este bine uscat sau este din carton presat, se mai poate umfla sau lăsa la schimbare anotimpurilor.

Blaturi de bucătărie. Sunt cele mai importante părți din mobila de bucătărie. Gândiți-vă că pe acestea vă faceți toată treaba: tăiați ingrediente, puneți oale și tigăi. Deci trebuie să fie rezistent.

Tâmplărie PVC. Este cea mai populară tâmplărie pentru geamurile de tip termopan și și-a demonstrat că este rezistentă în timp. Alegeți ceva de calitate. Dacă nu e o problemă să dați repede cu var, gândiți-vă cât de mult aveți de lucru dacă vreți să schimbați geamurile.

Trebuie să le scoateți și se face praf. Apoi mai trebuie să așteptați câteva zile să se usuce spuma poliuretanică în care este prinsă tâmplăria și apoi să vă apucați de reparații. Toate acestea operațiuni se întind pe măcar o săptămână. Prin urmare, alegeți ceva de calitate și scăpați de această grijă pe o perioadă lungă de timp.

Bateriile pentru bucătărie și baie. Le-am pus în listă pentru că sunt multe oferte în magazinele de bricolaj. Nu le alegeți pe cele mai ieftine. Altfel, s-ar putea să dați mai mult manopera unui instalator decât ați fi cumpărat două baterii foarte bune.

Parchetul. Alegeți un model de parchet mai rezistent. Ca și în cazul bateriilor, sunt multe modele de parchet ieftin, însă care se și deteriorează destul de ușor, mai ales dacă vorbim de o cameră în care e traficul mai crescut.

FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.