Cele mai tari perle de la BAC-ul la Limba română. „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”

subiecte bac 2020 geografie subiecte BAC 2020 matematică evaluare națională 2019 note contestații bacalaureat 2017 medii 10 barem evaluare națională 2018 matematică barem română bac 2018 medii de 10 la bac 2018
Foto: cataloagescolare.ro

Luni, 1 iulie, absolvenții de clasa a XII-a au susținut prima probă scrisă de la Examenul de Bacalaureat din acest an, cea la Limba și literatura română.

La subiectul al III-lea, elevii de la profilul real au avut de scris un eseu în care trebuiau să prezinte particularitățile unei nuvele studiate, iar cei de la profilul uman au avut de caracterizat un personaj dintr-o nuvelă studiată. Elevii puteau alege „Moara cu noroc” sau „Alexandru Lăpușneanul”.

Profesorii care au început corectarea lucrărilor de la Limba și literatura română au găsit, ca în fiecare an, atât greșeli de scriere, cât și exprimări care stârnesc râsul.

Iată câteva dintre cele mai amuzante perle de la Bacalaureatul la Limba și literatura română, prezentate de știrileprotv.ro:

„„Împrejurare” e din familia lexicală a cuvântului jur. Are sensul de a fi împrejur”.

„Autorul a vrut să se comporte mut. Dar, la o întrebare, a devenit vorbitor”.

„Autorul este surprins că Tudor Arghezi nu e un boșorog târât în baston”.

„Scriitorului îi e frică de Arghezi, așa că îi ia flori ca unei femei”.

„Notațiile autorului au rolul să știe actorii ce să facă în casa lui Chirilă”.

„O trăsătură a musafirului este speriat de bombe”.

„Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”

„La Moara cu Noroc își făceau veacul doi porcari – Mână Ruptă și Boul” (corect era, de fapt, Buză Ruptă și Săilă Boarul).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.