Cele mai recente declarații ale Ministrului Sănătății: ”Numărul de cazuri va crește”

nelu tătaru ministrul sănătății
Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, e de părere că evoluția epidemiei de coronavirus din România va putea fi ținută sub control și după o nouă etapă de relaxare a restricțiilor.

”Am avut două weekend-uri mari, de vineri până luni seara. Am avut și o aglomerare populațională în diferite zone ale țării. S-a trăit acea senzație de libertate. Am avut o accentuare a transmiterii comunitare, nu exponențial deocamdată, dar am avut o creștere. În următoarea perioadă numărul de cazuri va crește, dar controlabil. De aceea ne trebuie și starea de alertă. Duminică s-au făcut recoltări mai puține. S-ar putea ca astăzi să avem o scădere a numărului de cazuri noi”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Ministrul a avut dreptate, numărul de cazuri semnalate astăzi fiind mult mai puține față de cele raportate în zilele precedente.

Noi cazuri de coronavirus în România. Cum arată bilanțul la 24 de ore

”Astăzi intră și cel de-al treilea set de măsuri de relaxare. Sunt măsuri pe care le gestionăm, pe care le avem în vedere printr-o serie de norme de măsuri de desfășurare și funcționare a fiecăreia dintre aceste relaxări. Avem ordine comune care vor apărea și astăzi în Monitorul Oficial, unele apărute de sâmbătă, cu miniștrii de resort cu principalele măsuri de relaxare”, a mai declarat Nelu Tătaru.

”În condițiile în care avem în continuare o creștere, va trebui să gestionăm într-o stare administrativă pe care noi o vrem în continuare este acea stare de alertă. Nu neapărat pentru a avea restricțiile vechi pe care le aveam, fiindcă avem măsuri de relaxare, dar pentru a putea avea pârghiile să putem gestiona eventualele evoluții nefavorabile”, a adăugat liberalul.

Guvernul nu a trimis încă la Parlament documentația necesară prelungirii stării de alertă, care expiră mâine. Mai mult, PSD a anunțat că va fi de acord doar cu o prelungire pe 15 zile a stării de alertă, condiționată și de redeschiderea bisericilor.