Cele mai profitabile culturi agricole: 3 idei de afaceri

Idei profitabile de afaceri în agricultură. Foto: Pixabay

Top 3 idei de afaceri profitabile în agricultură. Dacă aveți la dispoziție un teren și vreți să vă încercați norocul în agricultură, puteți face câteva alegeri foarte profitabile în această vară.

Cei care doresc să investească în agricultură pot profita și de unele programe de finanțare europene sau naționale. Există subvenții pentru tinerii fermieri, prin submăsura 6.1, sau finanțări naționale prin programul Start-Up Nation.

Mai jos, vă propunem trei idei de afaceri care se anunță a fi foarte profitabile în agricultură în 2018.

1. Cultură de gălbenele

Gălbenelele aduc profituri importante și pe suprafețe mici. Dacă aveți la dispoziție doar 1.000 de metri pătrați, puteți începe o plantație. Cheltuielile mari vor fi cu semințele. La suprafața menționată mai sus aveți nevoie de aproximativ un kilogram de semințe, care costă în jur de 700 de lei.

Puteți avea o producție de câteva sute de kilograme de flori de gălbenele. Faptul că recoltarea se face manual crește mult prețul acestor plante, care, la export, aduc și 10 euro pe kilogram.

TOP 3 idei de afaceri profitabile în agricultură

2. Fermă de gâște

Dacă aveți o suprafață de teren generoasă și acces la un ochi de apă, o fermă de gâște vă poate aduce profituri excelente încă din primul an. Veți putea vinde doar boboci și ouă de gâscă, pentru carne având nevoie de aviz sanitar-veterinar pentru a comercializa carcase de gâscă.

Penele și puful de gâscă sunt și ele la mare căutare, fiind folosite în procesul de fabricare al pernelor. Cheltuielile inițiale ale acestei afaceri sunt destul de mici, iar dacă investiți și într-un incubator veți avea și mai mult succes.

TOP 3 idei de afaceri profitabile în agricultură

3. Fermă ecologică de legume

Dacă aveți posibilitatea de a livra legumele rapid într-o localitate unde sunt apreciate produsele bio, o fermă ecologică de legume poate fi o afacere foarte profitabilă în agricultură.

Puteți crește legumele atât în solar, cât și în câmp. Investițiile inițiale nu vor fi uriașe, fiind, totuși, necesare semințe și certificarea bio. Dacă alegeți solarul, costurile dumneavoastră vor crește. Dacă vreți să faceți cu adevărat impresie, ambalați-vă singuri produsele.