Cele mai mari surprize ale alegerilor locale 2020. Oprișan a pierdut Vrancea, USR a câștigat Brașovul

Marian Oprișan. Foto: Youtube

Marian Oprișan. Foto: Youtube

Alegerea lui Nicușor Dan în funcția de primar general al Capitalei nu a fost nici pe departe singura surpriză a votului de ieri.

Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în dosarul Colectiv, a ieșit învingător în Sectorul 5, învingându-l pe candidatul PNL-USR-PLUS Cristian Băcanu. Piedone a fost susținut în campanie de partidul lui Dan Voiculescu. Daniel Florea (PSD), care a ocupat funcția în ultimii patru ani, s-a clasat abia pe locul 3.

În Vrancea, unul dintre județele etern ”roșii” ale României, s-a produs unul dintre cele mai mari șocuri ale alegerilor locale 2020. Marian Oprișan a pierdut lupta pentru șefia Consiliului Județean în fața liberalului Cătălin Toma.

Chiar și așa, victoria liberalilor nu este completă în Vrancea. Cristi Valentin Misăilă (PSD) a câștigat un nou mandat la Primăria Focșani, învingându-l pe Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării.

Dacă victoria USR de la Timișoara era una așteptată, o supriză uriașă vine de la Brașov, unde Alle Coliban de la USR pare să-l fi învins pe George Scripcaru (PNL), care conducea orașul din 2004.

Un alt mare succes al USR-PLUS a fost la Bacău, unde Lucian Stanciu Viziteu l-a învins pe primarul Ciprian Necula, fost PSD, actual ProRomânia.

La Alba Iulia, Gabriel Pleșa, tot de la USR-PLUS, l-a bătut pe liberaul Voicu Paul. Orașul Unirii era condus de liberali din 1996.

USR a fost aproape de a bifa o victorie importantă și în estul țării, la Constanța, însă Stelian Ion a fost învins de omul ONL Vergil Chițac.

La Satu Mare s-a impus UDMR, care a câștigat și președinția Consiliului Județean Satu Mare, dar și primăria reședinței de județ.

Rezultatele parțiale arată că PSD a câștigat bătăliile pentru șefia Consiliilor Județene în toată Oltenia, dar și în mare parte din Muntenia și Moldova, cu excepția județelor Prahova, Giurgiu, Ilfov, Vrancea, Iași și Suceava. PSD a câștigat două județe și în Ardeal: Bistrița Năsăud și Hunedoara.

UDMR are 4 județe sub control, în timp ce liberalii vor conduce Caraș Severin, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Maramureș, Sibiu, Brașov, Prahova, Ilfov Giurgiu, Vrancea, Constanța, Iași și Suceava.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version