Cele mai mari 5 surprize de la Premiile Oscar 2016

premiile oscar 2016 cele mai bune efecte vizuale
"Ex Machina" a câștigat premiul pentru "Cele mai bune efecte vizuale"

Puțin surprinzător, actorul Leonardo DiCaprio a câștigat, în sfârșit, primul său Oscar din carieră la cea de-a 88-a ediție a Premiilor Oscar.

Totuși, deși mulți iubitori ai cinematografiei se așteptau ca Leonardo DiCaprio să plece acasă cu celebra statuetă, cei care au urmărit Premiile Oscar 2016 au avut parte și se câteva mari surprize.

Iată care au fost cele mai mari surprize de la Premiile Oscar 2016:

1. Filmul „Mad Max: Fury Road”, regizat de George Miller, a câștigat cele mai multe trofee la Premiile Oscar 2016. În total, „Mad Max: Fury Road” a obținut 6 premii Oscar, pentru „Cele mai bune costume”, „Cel mai bun machiaj / Cele mai bune coafuri”, „Cel mai bun montaj de sunet”, „Cel mai bun mixaj de sunet”, „Cel mai bun montaj” și „Cel mai bun design de producție”.

Deși „Mad Max: Fury Road” a avut numai 10 nominalizări – mai puține decât „The Revenant”, care a avut 12 nominalizări – filmul regizat de George Miller a reușit să adune mai multe premii până la finalul celei de-a 88-a ediții a Premiilor Oscar.

2. O altă mare surpriză de la Premiile Oscar 2016 este că premiul pentru „Cel mai bun film” a fost câștigat de pelicula „Spotlight”, care spune povestea unei echipe de jurnaliști de investigație care lucrează la ziarul „Boston Globe” și care reușește, după eforturi uriașe, să dezvăluie abuzurile sexuale la care fuseseră supuși zeci de copii de către preoții catolici din Boston.

Deși înainte de decernarea Premiilor Oscar 2016 mulți pariau pe „The Revenant” – film care a câștigat în 2016 Globul de Aur pentru „Cel mai bun film” și premiul BAFTA pentru „Cel mai bun film”, Oscarul a fost câștigat de „Spotlight”.

3. Decernarea premiului Oscar pentru „Cel mai bun actor în rol secundar” lui Mark Rylance pentru rolul său din „Bridge of Spies”, filmul realizat de Steven Spielberg care spune o poveste din timpul Războiului Rece, este și ea o supriză, scrie cinemablend.com. Favoritul părea să fie Sylvester Stallone, pentru rolul său din „Creed”, mai ales că acesta câștigase deja Globul de Aur în acest an pentru interpretarea din „Creed”.

4. Pentru mulți, câștigarea Oscarului pentru „Cele mai bune efecte vizuale” de către filmul SF „Ex Machina” a fost o surpriză uriașă. Aflat într-o companie foarte selectă, alături de „Mad Max: Fury Road”, „The Martian”, “The Revenant” și „Star Wars: The Force Awakens”, filmul “Ex Machina” părea un outsider.

Mai mult, „Ex Machina” a avut un buget de realizare de numai 15 milioane de dolari, adică aproximativ o zecime din bugetul de care a dispus fiecare dintre filmele cu care a intrat în competiție.

5. Premiul pentru „Cel mai bun cântec original” a fost câștigat de Sam Smith pentru melodia „The Writing’s on the Wall” (din coloana sonoră a celui mai nou film cu James Bond, „Spectre”), în ciuda fapului că preferata multora era Lady Gaga pentru „Til It Happens To You”, un cântec din coloana sonoră a filmului documentar „The Hunting Ground”, care spune povestea victimelor agresiunilor sexuale.

Mai mult, Sam Smith a câștigat premiul la scurt timp după ce Lady Gaga a interpretat pe scenă melodia „Til It Happens To You”, acesta fiind unul dintre cele mai emoționante momente de la Premiile Oscar 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Premiile Oscar 2016. Lista completă a câștigătorilor din acest an
Un român joacă în cel mai bun film străin de la Oscar 2016
Ce a spus Leonardo DiCaprio când a câștigat, în sfârșit, premiul Oscar

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.