Cele mai interesante feluri în care pot fi gătiți cartofii

foto: mega-image.ro
foto: mega-image.ro

Românii sunt mari iubitori de mâncăruri pe bază de cartofi și gătesc această legumă în diferite feluri. Am găsit și noi câteva rețete foarte interesante pe care le trecem în revistă în cadrul articolului și cu siguranță veți găsi măcar o mâncare pe bază de cartofi pe care nu ați încercat-o până acum.

Dacă piureul, salată orientală sau cartofii prăjiți nu mai au secrete pentru tine, poți oricând să îți deschizi orizonturile și către alte preparate pe bază de cartofi iar cu puțină răbdare și cu o diversitate mai mare a ingredientelor te vei putea bucura de feluri de mâncare consistente și gustoase.

Cartofi umpluți cu ciuperci

Înainte de a te apuca de gătit trebuie desigur să dai o fugă până la cel mai apropiat Mega Image și să cumperi, evident, cartofi. Desigur, la Mega găsești și o mulțime de alte ingrediente de care ai putea avea nevoie dar și alte articole pentru tine ori chiar pentru animalul tău de companie. Poți verifica promoțiile aici.

Pentru o mâncare de cartofi umpluți cu ciuperci vei avea nevoie de doar cinci cartofi roșii, 200 de g de ciuperci, un ou și un ardei gras dar și o roșie, o ceapă verde, pătrunjel, o ceașcă de suc de roșii și o cană cu apă.

Se fierb cartofii timp de 30 de minute după care se decojesc și se taie în jumătăți. Vei scoate miezul cartofilor cu ajutorul unei linguri și apoi taie mărunt ceapa pe care o călești într-o tigare. Se adaugă ciupercile, roșii decojite, pătrunjelul și miezul eliminat și apoi se amestecă. Adaugi și oul în timp ce continui să amesteci până la omogenizare. La final vei umple jumătățile de cartofi cu amestecul din tigaie și le vei așeza în tavă pe care o pui la cuptor pentru 30 de minute și mai adaugi o cană de apă la compoziție. La final presară pătrunjelul peste preparatul scos la de la cuptor.

Sufleu de cartofi cu spanac

Deși poate are o denumire sofisticată, rețeta e una simplă. Vei avea nevoie de șase cartofi albi, jumătate de kilogram de spanac congelat, două cepe roșii, 2 căței de usturoi, șase ciuperci, cinci ouă.

Fierbe cartofii timp de 30 de minute și toacă usturoiul și ceapa cât mai mărunt apoi călește-le. Tai ciupercile în jumătăți și le pui peste ceapă, cureți cartofii și îi tai cubulețe și adaugi bucățile de cartofi la ceapă și ciuperci. Călești separat usturoi la care adaugi spanac și apoi bați ouăle cu mixerul și le pui peste spanacul cu usturoi. Combina amestecul pe bază de cartofi cu cel pe bază de spanac și toarnă într-o tavă de copt iar apoi menține amestecul la cuptor timp de 30 de minute. Poftă bună

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.