Cele mai furate cărți din librăriile Humanitas

FOTO: Atlantios/Pixabay.com
FOTO: Atlantios/Pixabay.com

Humanitas a făcut un top al celor mai furate cărți. „444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara” a fost cea mai furată carte din librăriile Humanitas în 2017, urmată de „Întoarcere în secolul 21”, de Ioana Pârvulescu, „Maseurul orb”, de Cătălin Dorian Florescu, şi „Solenoid”, de Mircea Cărtărescu.

În topul titlurilor furate din Librăriile Humanitas în 2017 se află şi „1939 – Numărătoarea inversă. Europa înainte de al Doilea Război Mondial”, de Richard Overy, apărută la editura Litera.

„Anatomia şi fiziologia omului” s-a clasat pe locul şase în preferinţele celor care au ales să nu plătească pentru un produs din librărie.

Şi volumul „Despre frumuseţea uitată a vieţii”, de Andrei Pleşu, s-a aflat între preferinţele hoţilor de cărţi, urmată de „Firida Ruşinii”, autor Ismail Kadare.

Pe ultimul loc în top se află „I.L. Caragiale şi caligrafia plăcerii”, scrisă de Dan C. Mihăilescu.

În ceea ce privește cele mai cumpărate cărți în librăriile Humanitas, în top este „Mistica rugăciunii şi a revolverului”, despre viaţa lui Corneliu Zelea Codreanu, semnată de Tatiana Niculescu. Online, cea mai vândută carte a fost „Atlasul frumuseţii” – The Atlas of Beauty, albumul foto al Mihaelei Noroc.

Pe următoarele locuri se află „Despre inimă şi alte eseuri”, a lui Andrei Pleșu și „În jurul Marii Uniri de la 1918: Naţiuni, frontiere şi minorităţi”, volumul dedicat centenarului Marii Uniri semnat de istoricul Lucian Boia.

În topul vânzărilor din librăriile Humanitas mai apar Evgheni Vodolazkin cu titlurile „Laur” şi „Aviatorul”, Yuval Noah Harari cu volumul „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”, Simona Tivadar cu „Medicină, nutriţie şi bună dispoziţie” şi Ileana Vulpescu cu „Preludiu”.

În 2016, cea mai furată carte a fost manualul de Biologie pentru clasa a VI-a. Următoarele locuri în top au fost ocupate de manualul de Chimie de clasa a XI-a și de Caietul de limba română de clasa a VIII-a.

În ceea ce priveşte literatura, hoţii au ales în 2016 să nu plătească pentru „Cimitirul de piane”, de Jose Luis Peixoto, editat de Polirom, şi „De ce iubim femeile” a lui Mircea Cărtărescu.

FOTO: Atlantios/Pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.