Cele mai frumoase zone din Portugalia. Cum să vezi Atlanticul cu bani puțini

Cele mai frumoase zone din Portugalia. Foto: Pixabay

Portugalia este o țară splendidă din Penisula Iberică, care oferă relaxare, priveliști superbe și o identitate culturală unică. Pentru a afla care sunt cele mai frumoase zone din Portugalia, citiți acest articol.

Turiștii se întorc aproape întotdeauna mulțumiți din Portugalia. De ce? Vinul și mâncarea sunt ieftine, istoria și arhitectura locală sunt impresionante, iar plajele de la Oceanul Atlantic sunt splendide.

Iată câteva dintre cele mai frumoase zone din Portugalia:

Lisabona

Capitala Portugaliei este o destinație excelentă, fiind un oraș superb, cu un farmec aparte. Dintre capitalele europene, doar Atena este mai bătrână ca Lisabona. Orașul lusitan este un amestec de nou și vechi, cu catedrale gotice, cafenele istorice, tramvaie de epocă și străduțe înguste.

Porto

Oraș încojurat de ziduri din secolul al XIV-lea, cu case colorate și locuri din cele mai romantice, dar și cu o parte modernă, Porto este al doilea oraș ca mărime din Portugalia și este un port foarte important. Ați auzit cu siguranță de vinul de Porto, însă nu ratați nici Palacio de Bolsa sau Placa da Ribeira, două zone splendide din acest oraș din Portugalia.

Cele mai frumoase zone din Portugalia

Aveiro

Răspunsul Portugaliei la Veneția, Aveiro este situat într-o lagună splendidă. Un oraș maritim prin excelență, Aveiro este înțesat de canale și abundă în ambarcațiuni colorate. Aici găsiți și un muzeu al artei, clădiri în stilul Art Noveau și numeroase plaje extrem de curate.

Cascais

Cândva un sat pescăresc, Cascais a devenit o stațiune de coastă splendidă. Plajele sunt liniștite, iar viața de noapte este agitată. Tot la Cascais puteți practica numeroase sporturi nautice, iar zona are un aer cosmopolit. Este un loc popular printre artiști, artizan și scriitori.

Cele mai frumoase zone din Portugalia

Praia da Marinha

Fiind foarte aproape de Algarve, o altă zonă superbă a Portugaliei, această plajă este una dintre cele mai faimoase din Portugalia, fiind inclusă în aproape toate topurile mondiale ale celor mai bune plaje din lume. Este un loc ideal pentru snorkelling.

Salema

Dacă vreți să vă bucurați de Atlantic toată ziua, vizitați Salema, un sat vechi transformat în stațiune. Cu toate că este foarte aproape de Algarve, aceasta localitate nu este răvășită de industria turistică, oferind numeroase restaurante și terase cochete.